ГРАЂАНИ У НЕДОУМИЦИ: Бус плус одлази у историју, а шта ће бити са још важећим картицама?

Novosti online

09. 07. 2021. у 18:46

МНОГИ суграђани остали су у недоумици, након што су чули да Бус плус "одлази у историју", а да је у продају пуштена нова "Београдска картица", да ли ће њима важити већ постојеће месечне картице за јавни градски превоз у Београду.

ГРАЂАНИ У НЕДОУМИЦИ: Бус плус одлази у историју, а шта ће бити са још важећим картицама?

Фото Н. Фифић

Медији су проверили стање на једном од продајних места Бус плуса у центру Београда, где је потврђено да ће већ постојећа Бус плус картица важити док не истекне.

- Ја и даље продајем ове постојеће месечне картице - каже радница на Бус плус продајном месту у строгом центру Београда, негирајући наводе да Бус плус више не важи.

Ова информација о почетку продаје "Београдске картице" није изазвала ни неке редове на Бус плус продајним местима. Наиме, када су медији обилазили ово продајно место у том тренутку није било никог унутра.

Нису забележене гужве на другим продајним местима у граду, попут Београђанке и пословне зграде "Лукоил" на Новом Београду.

Фото: А. Станковић

Бусплус продајна места

У појединим киосцима у граду истакли су да немају много информација о овој картици, а у једној трафици на Новом Београду чак нису ни знали да је кренула продаја нове картице.

Иначе, од 7. јула је пуштена у продају нова картица за јавни превоз "Београдска картица", која са собом доноси и одређене погодности, односно попусте, а функционисаће и по принципу "два новчаника", тако ће на један да се уплаћује карта за превоз, док ће други "новчаник" моћи да се допуњује и тиме ће се плаћати коришћење јавних бицикала и паркинга. Сам дизајн ове картице сваке године биће другачији, а грађани ће моћи да дају предлоге како она треба да изгледа.

Фото Н. Фифић

 

Погодности нуди и "Београдска картица"

Надлежни су навели да би листа погодности ове картице требало да буде проширена на јесен.

Уз персонализовану картицу и купљену месечну карту грађани ће моће да користе градске базене за један динар, као и да једном месечно купе улазницу за Зоолошки врт у Београду и то по цену од 350 динара, уместо 550, колико иначе кошта.

Грађани ће право на попусте са овом картицом имати и на културни живот. Тако "Београдска картица" доноси попусте и на цене карата за позоришта, биоскопе и музеје.

Према најавама надлежних, "Београдска картица" ће доносити попусте и на плаћање рачуна Инфостана, али и рачуна у угоститељским објектима и продавницама.

Иначе, "Београдску картицу" суграђани ће моћи да допуњују и на "рецикломатима" који су постављени на неколико локација у граду, а где грађани рециклажом отпада остварују одређени новчани износ којим могу да допуне картицу за јавни превоз, донирају у хуманитарне сврхе или уплате кредит за одређену мобилну мрежу.

Подсетимо, систем наплате карата и управљања возилима обављаће турска компанија "Кенткарт".

Фото Архива

(Србија данас)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)