КОНТРОЛОРИ ЗАУСТАВИЛИ АУТОБУС, ИМАЛИ И ОБЕЗБЕЂЕЊЕ: Путници непријатно изненађени на Петловом брду, огласио се и ГСП (ФОТО)

Novosti online

07. 07. 2021. у 22:15

НА аутобуској станици Липовица на Петловом брду јутрос око пола 10, на аутобуској линији 560, путници су остали затечени када је у возило ушло чак девет контролора, један лиценцирани припадник обезбеђења и два комунална милицајца.

КОНТРОЛОРИ ЗАУСТАВИЛИ АУТОБУС, ИМАЛИ И ОБЕЗБЕЂЕЊЕ: Путници непријатно изненађени на Петловом брду, огласио се и ГСП (ФОТО)

Фото: Инстаграм/niko1apavlovic

На друштвеним мрежама се појавио снимак аутобуса, а путници су били изненађени оволиким бројем контролора и чињеницом да је аутобус стајао у месту док нису проверене све карте путника.

- Пола њих је стајало на вратима, а друга половина ишла од човека до човека - истакао је младић из аутобуса и додао да су због овог стајања побунили људи који су журили на посао.

Он је такође нагласио да су овом приликом из аутобуса избачене три старије госпође "које највероватније нису имале карту".

У ГСП су дали објашњење свега што се догодило.

- Током дана од седам до 10 часова спроведена је контрола возних исправа на стајалишну Липовица (мотел Шарић), смер ка Београду. На поменутом стајалишту контрола карата је обављена уз асистенцију Комуналне полиције - потврдили су из ГСП-а и навели да се оваква врста контроле углавном спроводи у приградским насељима, као и да је број контролора већи да би се брже и ефикасније спроводила контрола возних исправа.

- Ову врсту контроле, иначе, радимо на периферним деловима града. Тим начином контроле су обухваћена сва возила која пролазе трасом где радимо стајалишну контролу. Када возило пристигне на стајалиште где спроводимо стајалишну контролу, сви расположиви контролори улазе у возило и са што краћим задржавањем возила обављају контролу возних исправа - навели су они.

Такође, како су подсетили из ГСП-а, путници без возне исправе су у обавези да плате посебну карту на лицу места која износи 5.000 динара и наставе са вожњом или да обезбеде идентификациони документ ради сачињавања прекршајног налога, где су у обавези да напусте возило у коме се налазе.

- У случају да не жели да напусти возило онда асистира патрола комуналне милиције и то спада у њихову надлежност - истакли су из ГСП-а.

(Мондо)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (3)