"БЕОГРАДСКА" МЕЊА "БУС ПЛУС": Представљена јединствена пластична путна легитимација за јавни превоз, нуди и друге погодности

Г. Н.

07. 07. 2021. у 22:37

НОВА картица за јавни превоз, "Београдска картица", пуштена је у продају.

БЕОГРАДСКА МЕЊА БУС ПЛУС: Представљена јединствена пластична путна легитимација за јавни превоз, нуди и друге погодности

Фото Архива

Персонализована карта омогућиће од понедељка суграђанима различите погодности, попут коришћења термина на затвореним градским базенима за динар или куповину улазнице за зоолошки врт по цени од 350 динара једном месечно. Досадашње картице "бус плуса" важиће до истека њиховог рока од три године, и са њима ће се остваривати исте повластице.

Како је представљено на промоцији "Београдске картице" у Скупштини града, у плану је од јесени да грађани остваре попусте при куповини карата за позоришта, биоскопе, музеје, при плаћању инфостана и других обавеза, рачуна у угоститељским објектима и продавницама. Ова новина функционисаће по принципу два новчаника где ће из једног моћи да се уплаћује карта за превоз, а други ће моћи да се допуњује и тако плаћа коришћење јавних бицикала, паркинга и друго.

- Овај дан представља испуњење обећања да "бус плус" иде у историју - рекао је секретар за јавни превоз Јовица Васиљевић. - По уговору је "београдска картица" требало да буде реализована у првих шест месеци, међутим приватни партнер је ишао корак унапред и већ почиње њена продаја.

Према Васиљевићевим речима, суграђани ће јавни превоз користити под истим условима као и до сада.

- Досадашње персонализоване и неперсонализоване карте важе и даље, и могу се допунити на продајним местима по ценама које нису мењане од 2017. године - рекао је секретар.

Систем наплате карата и управљања возилима какав се примењује у Београду, компанија "Кенткарт" из Турске одржава у 47 градова на четири континента. Маркетинг менаџер те компаније Волкан Шен каже да су захваљујући томе што су у Београду били присутни као мањински партнер, препознали управљање јавним превозом у Београду као стратешки важан посао за развој ове фирме у региону.

 

РЕКРЕАТИВНО ПЛИВАЊЕ ЗА ДИНАР

РЕКРЕАТИВНО пливање на затвореним базенима спортских центара "Ташмајдан", "Милан Гале Мушкатировић", "Бањица", "Врачар" и "11. април", од понедељка ће корисницима персонализоване карте бити доступно за динар.

Фото Архива

- Ово је сјајна прилика да анимирамо грађане да почну са рекреацијом и за само пет динара искористе пет термина пливања месечно - казао је директор СЦ "Ташмајдан" Милан Нововић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)