ИСТРАГА ЗБОГ СЕЧЕ ПЛАТАНА: Градоначелник Панчева Александар Стевановић примио групу грађана

А. ВОЈИНОВИЋ

03. 07. 2021. у 08:51

ГРАДОНАЧЕЛНИК Панчева Александар Стевановић потврдио је јуче представницима Иницијативе "Одбранимо Теслу Панчево" да је платан у улици Милоша Обреновића посечен мимо надлежности градских институција.

ИСТРАГА ЗБОГ  СЕЧЕ ПЛАТАНА: Градоначелник Панчева Александар Стевановић примио групу грађана

Фото Фејсбук

Он је представницима Иницијативе, како тврде, рекао и да тужилаштво спроводи истрагу против особа које су исекле стабло испред бивше фабрике сијалица "Тесла" у понедељак.

Према њиховим речима, први човек града на Тамишу је обећао и да градско предузеће ниједно дрво неће уклонити, као и да ће покушати да убеди инвеститора да одустане од изградње приступног пута због којег је, према урбанистичком пројекту, планирана сеча два стабла.

Становници Панчева заједно са члановима Иницијативе "Одбранимо Теслу Панчево" јуче су одржали протестну шетњу због изненадне сече платана у њиховој улици и затражили састанак са надлежнима из ЈП "Урбанизам" и Градске управе. После убеђивања, први човек Панчева је решио да их прими.

- Предали смо своје захтеве градоначелнику и разговарали о свему што се догодило - говоре за "Новости" представници Иницијативе.

- Он нам је обећао да ниједно градско предузеће неће сећи платане, али да не може да гарантује за друге. Осим тога, рекао нам је да ће покушати да дође до инвеститора како би покушао да га убеди да одустане од изградње приступног пута и да уместо њега користи већ постојећи.

Фото Фејсбук

Револтирани грађани и поред обећаних навода, како кажу, не одустају од чувања платана у улици Милоша Обреновића, као и да ће њихове екипе наставити непрестано да дежурају испред некадашње фабрике сијалица.

У понедељак око 14.00 часова петорица непознатих момака је моторним тестерама исекла дрво платана старог скоро пола века у улици Милоша Обреновића. Грађани су одмах алармирали полицију и почели да "бране" потез испред саобраћајнице. Како су нам испричали, у простору бивше фабрике сијалица "Тесла" према урбанистичком пројекту који је одобрио Град, планиран је малопродајни објекат и изградња приступног пута због којег два стабла платана морају да буду уклоњена.

ЗАХТЕВИ ИНИЦИЈАТИВЕ

ЧЛАНОВИ Иницијативе "Одбранимо Теслу Панчево" градским челницима предали су захтеве у којима траже следеће:

Трајну заштиту платана кроз законске процедуре и израду новог ПДР који се односи на целу улицу Милоша Обреновића; стопирање даље сече платана и дрвећа предвиђену израдом инвеститорског колског прилаза, као и кривично гоњење и судско процесуирање и изрицање законом прописаних санкција свим физичким лицима и привредним субјектима који су одговорни за нелегалну сечу платана.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)