ЈОШ БЕЗ ДОГОВОРА У БЛОКУ 37: Весић - И даље молим обе стране да се уздрже од активности

Г. Н.

23. 06. 2021. у 22:03

НИ други дан разговора представника станара Блока 37, инвеститора који гради пословни објекат и заменика градоначелника Горана Весића, није прошао успешно.

ЈОШ БЕЗ ДОГОВОРА У БЛОКУ 37: Весић - И даље молим обе стране да се уздрже од активности

Новобеограђани организовали и протестну шетњу / Фото М. Анђела

Супротстављене стране нису приближиле ставове, па је други човек престонице поново замолио да се сви уздрже од било каквих активности.

Ипак, грађани су се синоћ око 19 часова окупили на игралишту унутар Блока и поделили утиске са састанка из Скупштине града. Даље кораке нису прецизирали.

Према Весићевим речима, иневститор је понудио да смањи спратност зграде према урбанистичком плану из 2016. године.

- То значи да би зграда имала за две трећине мању квадратуру, уз услов да га за разлику обештети Град Београд - каже Весић. - Грађани су са друге стране инсистирали на решењу које подразумева да на предметној парцели не буде никакве изградње комерцијалне природе, већ да остане зелена површина.

С обзиром на то да су преговори били неуспешни, заменик градоначелника замолио је инвеститора да се радови не наставе, а грађане да не одржавају протесте. У међувремену, тражиће се адекватно решење у интересу свих.

- Мислим да је велика ствар што су протести прекинути и што се ништа не дешава ни по питању изградње, али и чињеница да смо сели за преговарачки сто - поручио је Весић.

Подсетимо, радови на изградњи комерцијалног објекта, који се диже у висину, прекинути су пре две недеље, после свакодневних протеста станара овог новобеоградског блока.

Житељи су на овај начин изразили незадовољсто због градилишта, за које сматрају да ни под којим условима не припада овом простору, на ком је била зелена површина.

С друге стране, инвеститор радова гради према свим прибављеним грађевинским дозволама, а добијеним према урбанистичком плану из 2009. године. Иако су радови били прекинути, радници су враћени на градилиште у понедељак у раним сатима, што је изнова разљутило станаре.

ОТКУПИЛИ БИ СТАНОВЕ?

ПРВА рунда разговора одржана је у уторак. На том састанку представници инвеститора изнели су понуду.

- Сматрамо да би решење требало да буде онакво како је законом регулисано, али уколико је то у интересу свих. Спремни смо да купимо станове, ако су грађани спремни да их продају, јер дубоко верујемо у наш пројекат и да ће он унапредити град - рекао је Небојша Перовић после првог састанка.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)