ПОЧЕЛА ГРАДЊА НАДВОЖЊАКА: Машине припремају терен за прелаз над шинама у Батајници, дуг 285 метара

С. В.

23. 06. 2021. у 06:53

ПОЧЕЛА је изградња бетонског надвожњака у Батајници, дужине 285 и ширине 12,5 метара који ће премостити прелаз преко четири колосека брзе пруге и саобраћајница у овом насељу.

ПОЧЕЛА ГРАДЊА НАДВОЖЊАКА: Машине припремају терен за прелаз над шинама у Батајници, дуг 285 метара

Фото ГО Земун

Надвожњак ће бити на око 400 метара од постојећег пружног прелаза. Заједно са надвожњаком, овим пројектом обухваћена је и реконструкција и изградња више од 1.400 метара околних саобраћајница, а тренутно се на терену постављају шипови.

Како је саопштено из ГО Земун, ЈП "Путеви Београда" изводе радове на санацији и доградњи постојећег некатегорисаног пута од Улице Младих горана до раскрснице са приступном саобраћајницом код интермодалног терминала у Батајници, како би се направила привремена саобраћајна веза за житеље насеља Шангај пре него се на јесен затвори пружни прелаз због изградње брзе пруге Београд - Будимпешта.

Овим пројектом биће трајно решен проблем мештана Шангаја, који су пре неколико месеци протестовали јер је постојала могућност да буду трајно одсечени од центра Батајнице, док се не изгради надвожњак. Алтернативни пут требало би да буде завршен до септембра, док ће радови на надвожњаку трајати до краја године.

- Ови радови представљају продужетак Белегишке улице у дужини од 2.900 метара, која ће се простирати уз интермодални терминал и повезаће насеље Шангај са новом петљом у Батајници - објашњавају из ГО Земун. - На терену је механизација која обавља припремне радове.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)