ВРАЧАРЦИ ЗАБРИНУТИ ЗА СВОЈ КРАЈ: Још једна вишеспратница могла би да "никне" на Неимару

А. К.

22. 06. 2021. у 15:28

ЗАБРИНУТИ житељи Неимара окупили су се данас у Хаџи Милентијевој улици како би исказали своје незадовољство поводом урбанистичког пројекта, којим је на углу ове и Улице Јанка Веселиновића планирана изградња вишеспратнице.

ВРАЧАРЦИ ЗАБРИНУТИ ЗА СВОЈ КРАЈ: Још једна вишеспратница могла би да никне на Неимару

Privatna arhiva

Секретаријат за урбанизам и грађевинске послове ставио је на јавну презентацију урбанистички пројкета за изградњу пословно стамбеног објекта, а презентација ће трајати до 28. јуна. На углу ове две улице сада се налази кућа, која је грађена почетком прошлог века, као и већи број кућа у близини. Према плану, инвеститор би на овом месту изградио објекат са пет спратова.

Својим окупљањем желе да је Неимар до децембра 2020. године, био под привременом заштитом Завода за заштиту споменика.

- Претходна заштита је истекла, и сада не постоје ограничавајући услови за овај део града, инвеститори су похитали са својим предлозима и пројектима - говоре забринути грађани. - Изградњама вишеспратница широм Врачара, смањује се квалитет живота, повећан је притисак на саобраћајну, грејну, водоводну и генерално сву инфраструктуру.

Према речима житеља Неимара, они немају ништа против градње, али само ако се она одвија након усвајања и у складу са плановима заштите које прави Завод.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)