ОСВАЈА МЕДАЉЕ КАО ОД ШАЛЕ: Сара Радојевић је ђак генерације у ОШ "Пинки" у Батајници

Б. Борисављевић

20. 06. 2021. у 12:17

ОД трећег разреда основне школе учествује на такмичењима из математике и српског језика. Никада се није вратила без медаље.

ОСВАЈА МЕДАЉЕ КАО ОД ШАЛЕ: Сара Радојевић је ђак генерације у ОШ Пинки у Батајници

Фото З. Јовановић

Побеђивала је и вршњаке из Математичке гимназије, који седми и осми разред похађају у овој школи. Као круна постигнутих успеха и петица у сведочанствима, Сари Радојевић, ученици 8/2 ОШ "Бошко Палковљевић Пинки" из Батајнице, стигло је и признање за ђака генерације. Тренутно се припрема за полагање завршног испита и двоуми се коју гимназију да упише.

Сара је, заједно са Иваном Вељковићем, разредним старешином и професором математике, била гост наше редакције. Иако је била најбоља у школи, ова девојка више него скромно прича о својим успесима. Разредни не крије речи хвале.

- Она је вансеријски ђак, а за 15 година, колико радим у школи, нисмо имали такво дете - каже Вељковић. - Она је свестрана, све са лакоћом учи. Није освојила награде из предмета из којих се није такмичила. Има високе циљеве из математике и српског језика, због чега се није одлучила да учествује на такмичењима из других предмета. Изузетак су соло певање и сликање.

Фото З. Јовановић

Сара Радојевић

Иако се, као и сва деца, играла играчкама, занимљивије јој је било да "отпутује" у свет књига. Прва сазнања открила је у енциклопедијама, које јој је мајка одмалена куповала. Редовни је учесник и победник такмичења "Читалачка значка".

- Не учим много, јер већину градива запамтим на часу - открива Сара. - За успех у школи, потребно је да ђака интересује оно што професор предаје. Без тога, не може бити успеха. Нисам бубалица, имам довољно времена за дружење са другарима, за читање. Другари из разреда су срећни због мог успеха, нема љубоморе. Поносни су на сваку победу коју остварим.

Разредни каже да је Сара омиљена у одељењу. Увек је спремна да помогне. Углавном је то математика, када запне око неке рачунске операције и формуле, али и граматике.

- Нисам сигурна коју бих средњу стручну школу уписала, па сам решила да то буде гимназија - прича Сара. - Имаћу времена да размислим на ком факултету да наставим школовање. Сигурно је да ће бити неки из природних наука.

Осим математике и српског језика, Сара је освајала бројне награде на ликовним конкурсима. Али, то није крај Сариним интересовањима и талентима. Од другог разреда члан је црквеног хора "Орлић" из Батајнице.

МЕЂУ НАЈСТАРИЈИМА

ОСНОВНА школа "Бошко Палковљевић Пинки" у Батајници је међу најстаријима у Србији. Документи показују да је почела да ради 1875. године, "Летопис школе" има податке о организацији рада од 1880. године, а у "Грађи за повест школства" стоји да је српска народна основна школа отворена 1708. године.

Школа данас броји 731 ученика, који учествују на бројним такмичењима из готово свих наставних области. Ђаци су активни и у пројектима, ваннаставним активностима, хуманитарним акцијама... Једина је школа у Батајници коју похађају деца ромске националности и у којој се сваке године обележава Светски дан Рома.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)