СТРАХ ОД КОРОНЕ "БАЦИЛИ" У ЈЕЗЕРО: Велики број Београђана спас од врућине пронашао на Ади Циганлији

М. Станојковић

20. 06. 2021. у 09:21

СА врелог песка у хладно језеро, па опет на сунце, без маске, растерећени и без помисли на корону. Ово је јуче била слика посетилаца Аде Циганлије као пре почетка пандемија.

СТРАХ ОД КОРОНЕ БАЦИЛИ У ЈЕЗЕРО: Велики број Београђана спас од врућине пронашао на Ади Циганлији

Фото В. Данилов

Вреле дане Београђани, који нису били те среће да се домогну мора, једва су дочекали да се расхладе на београдском. А и угоститељи су их оберучке прихватили. Како се да приметити, посебног размака између столова углавном нема, а ни суграђани се нису устручавали да се групишу под сунцем.

На точковима су јурили да осете дашак ветра посетиоци новобеоградске стране Аде. На ролерима, бициклима, тротинетима. С њима су се мимоилазили суграђани са качектима, шеширима који су ишли у сусрет плажи и води. Они који су ожеднели успут би застајали да се освеже на чесми код спортских терена. Али, безуспешно, јер је пресушила.

- Једва смо дочекали лепо време и ово попуштање мера. Овде долазим са другарицом већ 25 година и увек смо стациониране на истом месту. Вода није хладна, прија расхлађивање - каже задовољно за "Новости", суграђанка Марија Жупунска.

Шарениш од купаћих костима простирао се дуж читаве плаже и у води, јер је купача било доста. Ипак, било је оних који нису желели баш на сунце, па су поранили како би пронашли место у хладу. Видели смо и ранчеве за пикник, али и оне који су се одлучили да се почасте ручком у неком од кафића.

Чини се да су угоститељи ове године одлучили да не коригују много ценовнике, па су цене у рангу других кафића и локала из центра града. За порцију роштиља гости треба да издвоје 350 до 800 динара у зависности од тога шта одаберу. Салате су око 200 динара. Порција гироса је од 380 динара до 700 динара.

Кад је реч о напицима, еспресо кафа креће се од 170 динара до 190 динара, док ледене кафе иду и до 350 динара. Сокови су у просеку од 220 до 250 динара. Они који поране и на Аду дођу пре поднева, могу да доручкују за око 300 динара.

САТ ВРЕМЕНА ВОЖЊЕ 260 ДИНАРА

КУГЛА сладоледа креће се у просеку од 60 до 100 динара, док су сладоледи на точење од 100 до 00 динара. Кокице су углавном као и на другим местима, од 50 до 140 динара у зависности од величине кесице. Изнајмљивање бицикала на сат кошта 260 динара, док за два сата љубитељи двоточкаша морају да издвоје 520 динара. За дечје бицикле цена је нешто нижа, сат времена 130 динара.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)