БЕОГРАД ЗБРИНУО 1500 ПОРОДИЦА: Град ради на побољшању положаја избеглих и расељених

Танјуг

19. 06. 2021. у 08:27

ГРАД Београд је у периоду од 2014. до 2020. године стамбено збринуо 1.410 породица избеглица и 297 интерно расељених породица, кроз доделу пакета грађевинског материјала, откуп сеоских кућа са окућницом, доделом монтажних кућа, као и кроз доделу стамбених јединица у закуп са могућношћу откупа, што значи да је преко 5.000 лица добило кров над главом, изјавила је секретарка за социјалну заштиту Наташа Станисављевић.

БЕОГРАД ЗБРИНУО 1500 ПОРОДИЦА: Град ради на побољшању положаја избеглих и расељених

Фото: Хепи ТВ Принтскрин

Она је нагласила да Град у сарадњи са релевантним републичким и међународним институцијама, континуирано спроводи програме за стамбено збрињавање избеглих и интерно расељених породица док су у расељеништву.

 - Настојимо да свакој избеглици која нам се обрати а која нема решено стамбено питање пружимо неопходну помоћ, заштиту и трајно стамбено решење - рекла је Наташа Станисављевић.

Само у прошлој години Секретаријат за социјалну заштиту је реализовао пет јавних позива у оквиру којих је збринуо 32 породице избеглица и 37 породица интерно расељених лица, односно око 200 лица и то кроз доделу пакета грађевинског материјала и откупа сеоских кућа са окућницом.

 - Када се говори о решавању стамбених потреба избеглица, посебно издвајамо Регионални стамбени програм у оквиру кога је збринуто до сада 386 породица избеглица које нису имале решено стамбено питање кроз откуп сеоских кућа са окућницом и доделу пакета грађевинског материјала, додељено је и 888 стамбених јединица породицама избеглица у закуп са могућношћу откупа, као и 49 монтажних кућа - додала је секретарка.

Међународни дан избеглица се обележава 20. јуна у сећање на људе који су били приморани да услед ратова, због страха од прогона, насиља и конфликта, напусте своје домове, али и као подршка онима који се и данас суочавају са сличним проблемима.

 - Град Београд и Секретаријат за социјалну заштиту спроводе бројне активности везане за интеграцију и побољшање животних услова избеглица и интерно расељених лица док су у расељеништву,са том политиком ћемо наставити и у будуће у циљу унапређења њиховог положаја - истакла је Наташа Станисављевић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)