МАТУРСКО ИЗ КАСЕ ОПШТИНЕ: ГО Обреновац издваја 2,8 милиона динара за прославе ђака завршних разреда основних и средњих школа

С. ВИДАЧКОВИЋ

19. 06. 2021. у 08:51

СВИ обреновачки ђаци завршних разреда ове године имаће бесплатну прославу матуре. На недавно одржаној седници Скупштине општине Обреновац усвојена је одлука да се из локалне касе определи 2.800.000 динара којим ће се платити славље поводом завршетка школовања за око 1.200 малих и великих матураната.

МАТУРСКО ИЗ КАСЕ ОПШТИНЕ: ГО Обреновац издваја 2,8 милиона динара за прославе ђака завршних разреда основних и средњих школа

Са једне од матурских прослава / Фото А. Станковић

Осмаци ће матуру прославити у фискултурним салама својих осмолетки, док ће се ученици завршног разреда Гимназије, Техничке и Пољопривредне школе забављати у ресторанима које су већ закупили.

Према речима председника ГО Обреновац Мирослава Чучковића, у девет основних школа на територији ове локалне самоуправе има 693 осмака, а цена прославе по ђаку износи од 2.400 до 2.600 динара. Број средњошколских матураната је 498, где Пољопривредну и Техничку завршава око 200 ђака, а Гимназију око 100.

- Ова одлука подразумева да Општина покрије трошкове организације матурске прославе, коју су ђаци договорили у својој режији - објашњава Чучковић, за наш лист. - Основци славе у салама за физичко, а у цену коју су родитељи већ платили укључени су музика, храна и сокови. Што се тиче ученика завршних разреда наше три средње школе, они су резервисали ресторане. Пољопривредна школа закупила је свадбену салу "Светионик", где аранжман кошта 2.800 динара. Гимназијалци ће, традиционално, крај школовања прославити у Клубу "С" у Јакову, где плаћају 4.500 динара по особи. Надам се да смо на овај начин бар мало растеретили породице, а једина обавеза обреновачких матураната је да те вечери понесу леп осмех и добро расположење.

Чучковић каже да ће Општина пребацити новац на рачун сваке школе појединачно, док ће образовне установе то проследити организаторима славља. Прва прослава заказана је за понедељак, док ће остале бити организоване до 30. јуна. Када се на папир ставе сви трошкови родитеља који имају матуранта у кући - од хаљине, одела, ципела, фризуре, шминке, до фотографисања и још много детаља, несумњиво је да ће им добро доћи да уштеде неку "хиљадарку" бар када је реч о самој прослави те вечери.

БЕСПЛАТНИ ИЗЛЕТИ ЗА ПЕНЗИОНЕРЕ

НА седници обреновачке Скупштине такође је обезбеђен новац за бесплатне излете пензионера у наредном периоду. Најстарији Обреновчани који прошле године нису могли да користе ову погодност и путују на разне туристичке дестинације у Србији, сада могу да се пријаве у бањи "Цевка" и у згради Општине, где могу видети распоред излета.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)