ПОЧЕЛО КУПАЊЕ НА AДИ: Најпопуларније престоничко пливалиште у петак званично отворило врата

Ш. Маровић

19. 06. 2021. у 06:47

ЛЕТЊА сезона на најпопуларнијем купалишту у престоници Ади Циганлији свечано је отворена у петак у 10 часова и трајаће до 5. септембра. Свим посетиоцима на располагању ће бити до 70 спасилаца, али и плажни ред ког се сви морају придржавати.

ПОЧЕЛО КУПАЊЕ НА AДИ: Најпопуларније престоничко пливалиште у петак званично отворило врата

Фото П. Милошевић

Једно од правила које важи и ове сезоне јесте да посетиоци не улазе ван радног времена купалишта, које је од 10 до 19 сати.

- На Ади ће сваког дана бити од 50 до 70 спасилаца, зависи од гужви и броја људи, тако да је безбедност подигнута на висок ниво - кажу, за "Новости", из ЈП "Ада Циганлија". - Сви купачи треба да се придржавају строго дефинисаних правила и да се купају само у зони предвиђеној за ту активност. Забрањено је препливавање Савског језера, као и улазак у исти у видно алкохолисаном стању или под дејством психоактивних супстанци.

Мере које је на републичком нивоу издао Кризни штаб за борбу против вируса корона остају на снази и на Ади Циганлији. Прошле године су, због мањег броја људи, упутства све време била поштована.

- Што се тиче новина за ову годину, на Ади је отворен први инклузивни парк, који ће служити и деци са посебним потребама - истичу из овог предузећа. - Уређен је и терен за падел тенис, спорт који је сличан тенису и сквошу. Такође, током претходне и ове године реконструисали смо све спортске терене у оквиру комплекса, за кошарку, фудбал, одбојку, тенис, које сви могу да користе потпуно бесплатно.

ШКОЛА ПЛИВАЊА

ПОЧЕВШИ од 1. јула па до 31. августа за све основце и средњошколце са територије главног града биће организована бесплатна школа пливања. Они ће пливачку технику учити сваког дана од 8.30 до 11 сати на базенима за непливаче на првој плажи. За ову акцију средства је обезбедио Секретаријат за спорт и омладину.

ОТВАРА СЕ "11. АПРИЛ"

ЛЕТЊА сeзoнaнa oтвoрeним бaзeнимa СЦ "11 Aприл" пoчињe данас. Базени ће радити сваког дана од 10.00 дo 19.00 чaсoвa. Од 7. јула сваке среде улаз ће бити бесплатан за све ученике основних и средњих школа уз ђачку књижицу. А у понуди је и ове године породична картица за Новобеограђане уз коју ће имати слободан улаз за купање у овом центру. Цена карте је 400 динара. А. В. В.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)