МЕСТО ЗА ШУТ, ПА УСЕЉЕЊЕ: До септембра биће донет правилник о греађевинском отпаду

М. С.

18. 06. 2021. у 16:25

УПОТРЕБНУ дозволу инвеститор од септембра неће моћи да добије уколико не достави "папир" о кретању грађевинског отпада.

МЕСТО ЗА ШУТ, ПА УСЕЉЕЊЕ: До септембра биће донет правилник о греађевинском отпаду

Фото И. Маринковић

Град Београд очекује да у том року Министарство саобраћаја, грађевинарства и инфраструктуре измени правилник којим ће бити омогућено да се зна адреса на којој је шут завршио. Уколико инвеститор надлежним службама не омогући увид у документацију, зграда неће бити усељива.

Према речима надлежних у Секретаријату за заштиту животне средине, сада су све очи упрте у надлежно министарство како би се дугогодишњи проблем решио.

- Који ће тачан рок бити у коме ће се изменити прописи који ће нам омогућити строжу контролу, не можемо да прецизирамо, али очекујемо да Министарство то заврши за три месеца. Од 2019. године покушавамо да уредимо ову област и надамо се да ће изменом овог правилника о издвању дозвола, то бити решено - кажу надлежни у секретаријату.

ПОДАЦИ О ПРЕРАДИ

КАКО је раније истакао градски урбаниста Марко Стојчић, документ, иначе, један у низу, од оних које инвеститор треба да прибави како би добио употребну дозволу, садржаће локације кретања шута од тренутка када је камионом изашао са градилишта. На том папиру писаће да ли је отпад прерађен или није.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)