МИЛИОН ЕВРА ЗА ЛАЗАРЕВАЦ: Међу новим пројектима Града планиран водовод у Миросаљцима, плато у центру

А. З. Клисурић

17. 06. 2021. у 06:45

ГРАД Београд уложио је милион евра у реконструкцију улица и трга у Лазаревцу, а према речима заменика градоначелника Горана Весића, који је јуче обишао реконструисани део општине, ово је најбољи пример како се у Београду спроводи политика једнаког развоја свих делова града.

МИЛИОН ЕВРА ЗА ЛАЗАРЕВАЦ: Међу новим пројектима Града планиран водовод у Миросаљцима, плато у центру

Фото Беоинфо

Весић је нагласио да их чека велика инвестиција - почетак изградње трга код Општине који ће имати подземну гаражу са 46 места, фонтану и дечје игралиште.

- До краја ове године средићемо око 7,5 километара улица у вредности око 200 милиона динара, а у 2019. и 2020. години уложили смо око 200 милиона за уређење улица и настављамо у том правцу. Близу смо потписивању уговора којим ће БГ воз повезати Лазаревац и центар. Када будемо завршили читав пројекат, имаћемо дупли колосек између ове две локације. Расписали смо тендер за Железничку улицу, која је важна зато што ће се њеним уређењем растеретити улаз у град, а 1. јула биће расписан и тендер за водовод у Миросаљцима - навео је Весић.

Он је рекао да се бори да се у Лазаревцу реализује још једна инвестиција - изградња фабричког постројења.

Фото Беоинфо

Према речима заменика градоначелника Горана Весића, неопходно је омогућити запошљавање женске радне снаге, а први на списку за изградњу фабричких постројења су Лазаревац и Младеновац. Он је такође најавио да је планирана и изградња једног вртића у Степојевцу.

ПОЧЕТАК ИЗГРАДЊЕ КАНАЛИЗАЦИЈЕ

ПРЕДСЕДНИК ГО Лазаревац Бојан Стевић рекао је да се очекује изградња канализационе мреже у Великим Црљенима као и у МЗ Момчило Павловић, Шопић и Бранко Радичевић. Како је рекао подељени су пројекти по питању озакоњења школских објеката, путне инфраструктура, решавања проблема водовода и канализационе мреже.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)