НОВО ШЕТАЛИШТЕ ДО КРАЈА ГОДИНЕ: Напредује реконструкција парка "Лазаро Карденас" на три хектара у Блоку 44

Ш. Маровић

16. 06. 2021. у 07:52

РЕКОНСТРУКЦИЈА шеталишта "Лазаро Карденас", односно дела који се протеже дуж Блока 44, напредује планираном динамиком, а очекује се да све буде завршено до краја године. Радове изводи ЈКП "Зеленило", а у овој фази биће уређено око три хектара запуштене површине.

НОВО ШЕТАЛИШТЕ ДО КРАЈА ГОДИНЕ: Напредује реконструкција парка Лазаро Карденас на три хектара у Блоку 44

Друга фаза улепшавања новобеоградских блокова / Фото Фејсбук/Г­. Весић

Радови се тренутно изводе на дечјим игралиштима у Нехруовој улици 101-117, 119-127 и Гандијевој 184-192, као и на спортским теренима у Гандијевој улици 190, упоредо са планираном динамиком.

- На самом шеталишту, наши радници ових дана постављају туцаник на припремљену подлогу, израђују бетонску подлогу, као и ивичњаке и риголе, постављају гранитне плоче и ивичњаке - кажу за наш лист у "Зеленилу". -

Одређене стазе се већ асфалтирају, уграђују дечји и фитнес реквизити, монтира заливни систем, а врши се хумузирање зелених површина. Такође, радници "Јавне расвете" изводе радове на новим инсталацијама и стубовима за осветљење. На градилишту у Новом Београду свакодневно је присутно између 30 и 50 радника.

Обнова шеталишта које повезује Блокове 45, 44 и 70, након пет деценија, започета је у јуну 2019. године. Пројекат комплетне реконструкције подељен је у три фазе, чија је укупна вредност око 312 милиона динара. Прва фаза радова трајала је до марта прошле године и тада је уређено 13 хектара, док се крај комплетне реконструкције очекује 2022. године.

- У току је израда техничке документације спољног уређења шеталишта "Лазаро Карденас" у Блоку 70, што је последња фаза радова - кажу у овом јавном предузећу. - Радови у овом делу биће извођени у дужини од око 1.200 метара, којим се обухвата простор између Гандијеве улице и Омладинских бригада са краком према излазу на Савско шеталиште, на укупној површини од 74.000 метара квадратних.

КЛУПЕ И ЂУБРИЈЕРЕ

КАДА радови буду приведени крају, радници "Зеленила" ће дуж целог шеталишта поставити потпуно нове клупе и ђубријере, како би се оплеменио простор, а Новобеограђани би могли да уживају у њему. Такође ће травњак дуж целе трасе бити комплетно обновљен и редовно одржаван.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)