РОК ДО 1. АВГУСТА ИЛИ СЛЕДЕ КАЗНЕ: Гак незадовољан како напредују радови на реконструкцији Земунске гимназије

Б.Б.

15. 06. 2021. у 17:42

АКО до 1. августа не буду завршени радови у Земунској гимназији, како је обећао извођач радова приликом јучерашшње посете Славка Гака, секретара за образовање и дечију заштиту, фирма ће сносити све законом предвиђене санкције. Екипа "Новости" посетила је градилиште са секретаром, који је био видно незадовољан динамиком, а пре свега бројем присутних радника. Он је изразио сумњу да ће дато обећање бити и испуњено

РОК ДО 1. АВГУСТА ИЛИ СЛЕДЕ КАЗНЕ: Гак незадовољан како напредују радови на реконструкцији Земунске гимназије

Фото: Н. Скендерија

Према речима Гака, извођач је чврсто обећао да ће 1. августа школа бити спремна за уношење намештаја и опремање, како би све било завршено до 1. септембра и почетка нове школске године.

- Из оног што сам видео, морам да кажем да нисам задовољан и имам одређену дозу сумње да ће то бити тако - каже Гак. - Било је проблема на објекту, доста тога смо и у ходу отклонили и решили. Сви анекси уговора су потписани. Не постоји ниједан разлог да на овом градилишту у сваком моменту не буде минимум 100 радника.

Гак је поручио да инвеститори морају да схвате да, ко хоће да ради у систему образовања и за потребе одређених институција, нема право ни на какво кашњење. Наша екипа је на градилишту од око 6.500 метара квадратаних, затекла тек 30-так радника.

- Сви објективни проблеми су отклоњени, потписана су два анекса уговора, спреман је и трећи. Темпо рада мора да се убрза, ако треба да се ради и у три смене. Школа мора бити спремна да прими ђаке 1. септембра - категоричан је био Гак. -Деца Земунске гиманзије су претходних годину и по дана боравила у другим школама и жељно чекају да се врате у своју школу. Први август је рок до којег ћемо толерисати, не може преко тога. Треба времена да опремимо школу, очистимо. Верујем да ће се фирма уозбиљити и да ће у сваком моменту, од сутра бити више од сто људи на градилишту.

Радови на комплетној реконструкцији Земунске гиманзије почели су 17. фебруара прошле године. Рок за завршетак је био годину дана. Због објективних околоности, насталих током извођења, продужен је. Ово ће бити најмодерније опремљена школа у Србији. Реконструкција ће коштати око 400 милиона динара.

- Град је одборио 55 милиона за опремање Земунске гиманзије - наводи Гак. - Биће промењен целокупан намештај, опремљени сви кабинети, у учионицама ће бити најсаврамениј интерактивне табле, како би ђаци имали најбоље услове за школовање

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)