БЕЗ НЕПРИЈАТНИХ МИРИСА ОД РОШТИЉА У ЗГРАДАМА КРАЈЕМ ЛЕТА: Одлука Града Београда којом ће бити регулисан рад локала брзе хране у припреми

М.С.

14. 06. 2021. у 18:53

МИРИС запршке од комшијског ручка ускоро би могао да буде једино што ће повремено осећати станари зграда у којима послују угоститељски објекти.

БЕЗ НЕПРИЈАТНИХ МИРИСА ОД РОШТИЉА У ЗГРАДАМА КРАЈЕМ ЛЕТА: Одлука Града Београда којом ће бити регулисан рад локала брзе хране у припреми

Фото: D. Milovanović

Rаднa групa увелико ради на изради одлуке којом ће напокон, бити успостављен ред над ресторанима брзе хране, који су до сада загушивали станаре и пролазнике. Очекује се да нови прописи буду усвојени на следећој седници Скупштине града у августу и да заживи с краја лета, најкасније почетка јесени.

Како образлажу за "Новости" у Секретаријату за зажиту животне средине, израда нацрта ове одлуке, којом ће се овај пробме регулисати је у току. Одлуком ће се постићи да грађани ван објекта, а и унутар њега, не осете испарења, односно да се знатно смањи њихов утицај.

- Њоме ће се ближе уредити услови за уређење и опремање угоститељских објеката уређајима за одвођење дима, паре и мириса, као и других непријатних емисија - наводе у надлежном секретаријату.

Како је на основу захтева многобројних станара који се суочавају на непријатним мирисима у зградама, реаговао и заменик градоначелник Горан Весић и истакао да ће се, након забране да фаст фудови не могу у зградама да раде 24 сата, решити и испарења.

- Забранићемо ћумур, као и плинске боце за лоале који послују у стамбеним зградама - најавио је Весић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)