КЕЛЕТУ ЖУРКА ЗА НОВИ ДОМ: Комшије обновиле кућу Драгољубу Симићу после пожара и уселиле га

С. Б. Милошевић

14. 06. 2021. у 06:47

ОД 17. фебруара, када је кућа Вождовчанина Драгољуба Симића Келета (63) изгорела у пламену, а он ту ноћ провео спавајући на душеку на згаришту, трајала је борба његових комшија да му на згаришту саграде нови дом. У томе су успели пре 15 дана, а у недељу су журком и званично прославили Келетово усељење.

КЕЛЕТУ ЖУРКА ЗА НОВИ ДОМ: Комшије обновиле кућу Драгољубу Симићу после пожара и уселиле га

Дружење у кући Драгољуба Симића / Фото Приватна архива

На углу Витановачке и Краљевачке улице орила се песма племенитих људи који су свом комшији несебично притекли у помоћ. Последње две недеље радили су стрепећи да ли ће њихов комшија успети да се усели, пошто је у нови дом ушао из болнице.

Због излива крви на мозак, има проблема са говором, али на срећу, нема озбиљнијих последица. Покретач акције "Срцем за комшију" Ненад Чернош, каже да је у градњи куће учествовало више од 100 људи, што оних од којих су узимали материјал, до оних који су доносили ручак за мајсторе, до њих самих који су даноноћно били на градилишту.

- Нико, па ни ми сами нисмо веровали да ћемо успети. Ипак, обећање смо дали. Један колега је предао посао од ког живи другом, како би помогао градњу куће. Милош Јечменица је остајао даноноћно на градилишту, није возио камион иако је отац мале девојчице и живи као подстанар. И то су само неки од примера. Овим чином, показали смо да су хумани људи свуда око нас, да има доста оних који су спремни за туђу добробит ставе испред своје и сада поносни на себе - истиче Чернош.

Енергија и комшијска солидарност коју су пренели на друге резултирала је да акција "Срцем за комшију" прерасте хуманитарну организацију. Они, кажу, настављају даље.

Са славља у Краљевачкој улици / Фото Приватна архива

ОЈАЧАЛИ ПРИЈАТЕЉСТВА

КАКО за "Новости" наводи Иван Стевић, и они су овом акцијом постали богатији. Он је, каже, почео више да се дружи са ортацима из краја, проширио круг познанства, стара пријатељства обновио. Како каже, иза човека остану само добра дела, а он ће моћи да каже својој деци шта је цео крај учинио за једног човека и да их научи да је комшијска слога непревазиђена.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)