НАПАД У СРЕМЧИЦИ И СУРЧИНУ: Прскали комараце, избегли батине

Танјуг

07. 06. 2021. у 18:36

ДВЕ екипе ЈКП "Градска чистоћа" из Београда нападнуте су у Сремчици и Сурчину док су спроводиле акцију сузбијања одраслих форми комараца, саопштило је данас то предузеће.

НАПАД У СРЕМЧИЦИ И СУРЧИНУ: Прскали комараце, избегли батине

Фото Беоинфо

Како се наводи, у питању су екипе из Сектора екологије и унапређења животне средине, а нападнуте су у суботу, 5. јуна.

Екипа која је акцију против комараца обављала на подручју Сремчице нападнута је у улици Мила Ковачевића, када је непознати нападач зауставио службено возило и, ударајући по њему, вређао и претио запосленима и покушао да у возило уђе кроз прозор.

Од запослених је отео радни налог и побегао, наводи се у саопштењу и додаје да је због физичког напада и одузимања радног налога позвана и полиција.

У Сурчину возило са екипом која ради на сузбијању зауставило непознато лице и вербално вређало запослене.

Директор "Градске чистоће" Марко Попадић осудио је насиље над радницима тог предузећа који, навео је, само раде свој посао у корист свих Београђана.

Апеловао је да се екипама које спроводе акције сузбијања комараца омогући неометано обављање посла.

-Верујем да су поједини суграђани уплашени за своје здравље, јер иако неосновано, сматрају да би сузбијање комараца могло негативно да утиче на њега. Сузбијање комараца обавља се деценијама уназад, а данас се спроводи препаратима апсолутно безбедним по људе и животиње, рекао је Попадић.

Додао је да је реч о инсектициду који је одобрен од стране Министарства заштите животне средине и уписан у Привремену листу биоцидних производа.

Указао је да пажњу на термине спровођења акција треба да обрате пчелари и да тада пчеле затворе у кошнице како не би биле изложене средтву за сузбијање комараца.

-Људима може да смета мирис препарата и довољно је да у том случају затворе прозоре. Међутим, страх не може бити оправдање за насиље и сваки напад ће бити пријављен надлежним органима, истакао је Попадић.

Апеловао је на суграђане да не ометају екипе током спровођења акција, јер је неопходно урадити добро посао уколико не желимо да нам комарци у наредном периоду донесу веће проблеме.

У саопштењу се наводи и да ће се, уколико временске прилике то дозволе, акција сузбијања одраслих форми комараца уређајима са земље спроводити сутра, 8. јуна, на јавним површинама територије града Београда у термину од 19 сати до поноћи.

Акција ће обухватити локације Сунчани брег, Миљаковачки виногради, Раковица село, Пиносава, Зуце, Бели Поток, Бањичка шума, Централно гробље, СП "Јајинци", Рушањ, Рипањ, Врчин, Заклопача, Гроцка уз Дунав, Брестовик - ул Дунавски венац 71, Ритопек, Винча уз Дунав, Лешће-гробље, Сланци, Велико село, Сењак, Топчидерско брдо - Ужичка и Толстојева улица, Дипломатска колонија, Прокоп.

Сузбијање комараца вршиће се и на локацијама Дедиње, Лисичији поток, Бањица, насеље Степа Степановић, Канарево брдо, Миљаковац, Јајинци, Кумодраж село, Цветанова ћуприја и насеље Војводе Влаховића.

Пчеларима се апелује да током акција сузбијања комараца пчеле не пуштају на испашу, већ их затворе у кошнице.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

НОВЕ ИГРЕ ЗА НОВЕ ПОБЕДЕ: Никад већа понуда за Ролан Гарос и мечеве Новака Ђоковића