ВЕСИЋ О ИНВЕСТИЦИЈАМА У БЕОГРАДУ: Завршен пут Бољевци - Обреновац

Танјуг

06. 06. 2021. у 14:12

ГРАД Београд је завршио изградњу државног пута Бољевци - Обреновац, вредности 151 милион динара и дужине 7,3 километра, изјавио је данас заменик градоначелника Горан Весић.

ВЕСИЋ О ИНВЕСТИЦИЈАМА У БЕОГРАДУ: Завршен пут Бољевци - Обреновац

Фото Архива

Гради се обилазница око Београда, ауто-путеви и друге важне саобраћајнице, али се не заборављају ни мањи путеве, који не спадају у прву категорију, као што је овај који повезује Сурчин и Обреновац. Овај пут је посебно значајан за ђаке из Сурчина који похађају обреновачке средње школе, рекао је Весић.

Он је гостујући на тв Пинк навео да је град Београд уредио трг у насељу Бољевци, а да се сада уређују тргови у Добановцима и Јакову.

Завршили смо реконструкцију вртића у центру Сурчина за 300 малишана, као и у Бољевцима за око 100 најмлађих, изградили смо фискултурне сале у Бечмену и Бољевицма, радимо амбуланту у Петровчићу, уредили смо сале у домовима културе у Добановцима, Бољевцима и Јакову, а наредних дана расписује се тендер за изградњу фискултурне сале у Добановцима. На крају, Сурчин брзо добија још једну фабрику за прераду хране, рекао је Весић.

Он је казао да је Град Београд расписао тендер за изградњу канализационе мреже у насељу Миљаковац у градској општини Раковица, вредности од око 110 милиона динара, пренео је Беоинфо.

Градимо више од пет километара канализације само у првој фази коју сам обећао грађанима прошле године када смо разговарали о проблемима насеља. Поред тога, пре неколико месеци, одређен је извођач који ће да пројектује и изгради нови вртић у овом насељу, један од оних из пројекта града ”25 вртића за три године”, рекао је заменик градоначелника Београда.

Подсетио је да је истовремено почела изградња прве фазе секундарне канализационе мреже у насељу Међулужје у градској општини Младеновац дужине пет километара.

Када завршимо ову канализацију она ће бити прикључена на постројење за прераду отпадних вода које ових дана завршавамо и у коме ће се прерађивати отпадне воде како би се у чистом облику враћале у природу. За другу фазу секундарне канализације у Међулужју дужине 2,5 километара тендер расписујемо до краја јуна и радови почињу на јесен, рекао је Весић.

Он је прецизирао да је укупна вредност свих радова у насељу Међулужје преко 180 милиона динара, као и да ће се и у Младеновцу изградити нови вртић, један од оних из пројекта града ”25 вртића за три године”.

Весић је рекао да је Град у петак расписао тендер за изградњу Железничке улице у Лазаревцу, да се централни трг у Лазаревцу уређује како би био завршен за Дан општине Лазаревац 28. јуна као и да ће почетком јула бити расписан тендер за изградњу водоводне мреже у насељима Араповац и Миросаљцима у Лазаревцу.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)