ГРАЂАНИ ДАЈУ ПРИМЕДБЕ НА НОВЕ ПРОПИСЕ О ЗАШТИТИ ОД БУКЕ: Закон који ће донети мирнији сан Београђанима од данас на јавној расправи

М.С.

03. 06. 2021. у 17:15

ДУГООЧЕКИВАНИ Нацрт Закона заштите од буке, који ће донети мирнији сан многим суграђанима, од данас је на јавној расправи.

ГРАЂАНИ ДАЈУ ПРИМЕДБЕ НА НОВЕ ПРОПИСЕ О ЗАШТИТИ ОД БУКЕ: Закон који ће донети мирнији сан Београђанима од данас на јавној расправи

Фото приватна архива

Београђани ће примедбе и сугестије на предложене прописе моћи да дају до 23. јуна. Овим законом прецизније је дефинисано шта је бука у животној средини, проширена је листа извора буке, као и надлежних органа за израду стратешких карата буке и акционих планова.

Када закон буде усвојен, Комунална милиција ће бити опремљена мобилним апаратима за мерење буке и на сваку пријаву грађана реаговаће се одмах.

- Комунални милиционари и инспектори мериће на лицу места буку и одмах изрицати заштитне мере, а једна од њих је одузимање апарата или инструмента са којег се емитује музика - истакао је заменик градоначелника Горан Весић. - Тако ћемо да заштитимо грађане од буке и малтретирања којем су изложени годинама. Ове мере су у корист већине угоститеља која поштује све прописе. Наравно, они који су бахати биће санкционисани. Усвајање закона даје инструмент Граду да у већем делу реши проблем буке онако ефикасно како смо путем система "Око соколово" решили проблем бахатог паркирања.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)