ГИМНАЗИЈА И НА ЛЕВОЈ ОБАЛИ ДУНАВА: На земљишту некадашњег ПКБ, у плану је отварање образовне установе на Палилули

Б. Б.

29. 05. 2021. у 11:25

ЛЕВА обала Дунава ће добити гимназију. Како је најавио Горан Весић, заменик градоначелника, на локацији ПКБ ће бити изграђена ова образовна установа.

ГИМНАЗИЈА И НА ЛЕВОЈ ОБАЛИ ДУНАВА: На земљишту некадашњег ПКБ, у плану је отварање образовне установе на Палилули

Фото З. Јовановић

После Пољопривредне школе, то ће бити прва средња школа у овом делу града.

Иако је изградња Дома здравља у Борчи завршена у фебруару, и даље траје набавка за његово опремање. Заменик градоначелника је истакао да је то у надлежности Министарства здравља и да на недељном нивоу шаље ургенције за опремање ове здравствене установе.

- Нећу никог да кривим, јер не знам колико трају те набавке - навео је Весић.

- Надам се да ће Министарство здравља ускоро опремити Дом здравља у Борчи, с обзиром на то да смо у време пандемије опремили толике болнице.

- Уложили смо велики новац у објекат, а грађани ће имати комплетну услугу, укључујући и хитну помоћ. Урађен је пројекат да се од старог дома здравља направи општински услужни центар, где ће на услузи имати све општинске, градске и делом републичке шалтере, као и станицу Комуналне милиције. Радови ће почети чим почне да ради нови дом здравља.

БЕЗОБРАЗЛУК ДИРЕКТОРА ОСМОЛЕТКИ

- Наредних десетак дана министар Ружић и ја, састаћемо се са руководством основних школа и отворено ћемо им рећи да ће јавно бити затражена смена оних директора који не буду обавестили родитеље да ће им деца добити дигиталне уџбенике - рекао је Весић.

- Раније смо већ имали састанак са директорима када смо их обавестили о томе, а ово што сада неки раде је чист безобразлук. Поручујем им, да не ризикују да их јавно прозивам.

Говорећи о улагањима у овом делу града, Весић је навео да је предвиђено да у септембру почне изградња вртића. Један од највећих проблема житеља насеља на левој обали Дунава ће бити решен.

- Очекујем да ће у септембру-октобру бити расписан тендер за изградњу канализације у Борчи - рекао је Весић.

- Пре тога смо имали огроман посао око спровођења процедура са Европском инвестиционом банком. Почетак радова се очекује у новембру-децембру ове године. Са Републиком радимо на уређењу Зрењанинског пута.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)