OKUPILI SE PALESTINCI U BEOGRADU: Poslali podršku sunarodnicima u Jerusalimu i Gazi (VIDEO)

Tanjug

12. 05. 2021. u 17:18

PALESTINSKA dijaspora u Srbiji održala je danas u centru Beograda protest u znak podrške palestinskom narodu u Jerusalimu, Gazi i celoj Palestini, na kojem se moglo čuti "Živela Palestina", "Živela Srbija", "Gazi je potreban naš glas" ...

ОКУПИЛИ СЕ ПАЛЕСТИНЦИ У БЕОГРАДУ: Послали подршку сународницима у Јерусалиму и Гази (ВИДЕО)

Foto: Printskrin

- Naša poruka jasna je i jednostava - ovde smo da damo podršku našem narodu, da kažemo da želimo da živimo u miru, da imamo našu nezavisnu državu, Istočni Jerusalim kao glavni grad - rekao je predstavnik palestinske dijaspore u Srbiji Sami Hijo.

Hijo smatra da bez Jerusalima ne može da bude države Palestine.

Palestinaska dijaspora u Srbiji, kako je precizirao, broji oko 500 članova.

Učesnici skupa nosili su palestinske zastave i uzvikivali "Slobodna Palestina", "Spasite Jerusalim", "Spasite Gazu", "Prestanite sa ubijanjem dece".

Izrael je juče pojačao vazdušne napade na palestinski Pojas Gaze, ali su s druge strane projektili pogodili izraelske gradove drugi dan zaredom, u pogoršanju oružanog konflikta u kojem je stradalo najmanje 28 osoba u palestinskoj enklavi, a dvoje je poginulo u Izraelu.

Palestinski Hamas saopštio je sinoć da je ispalio više od 130 raketa u pravcu Tel Aviva, kao odgovor na izraelski vazdušni udar u kojem je srušena stambena zgrada u Gazi.

Više o dešavanjima u pojasu Gaze pročitajte u našem blogu uživo KLIKOM OVDE.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

MEĐUNARODNI DAN REZERVATA BIOSFERE: Čuvari prirode i biološke raznovrsnosti