LEKARIMA BOLJE NEGO SESTRAMA: Anketa u GZZJ o uslovima rada, odnosu sa pacijentima, platama...

B. Borisavljević

06. 05. 2021. u 12:19

ZAPOSLENI u Gradskom zavodu za javno zdravlje su prošle godine bili najzadovoljniji poslom u poslednjoj deceniji, a prosečna ocena je 4,05.

ЛЕКАРИМА БОЉЕ НЕГО СЕСТРАМА: Анкета у ГЗЗЈ о условима рада, односу са пацијентима, платама...

Foto Ž. Knežević

U skladu sa važećim pravilnikom, jednom godišnje zdravstvene ustanove anketiraju zaposlene koliko su zadovoljni uslovima rada, mogućnostima za profesionalni razvoj i edukaciju, odnosom sa upravom, saradnjom sa kolegama, odnosom pacijenata prema njima.

U protekloj godini najzadovoljniji poslom bili su lekari, što su potkrepili i odličnom ocenom - 4,6. Njihove kolege zdravstveni saradnici su najnezadovoljniji, pa je i ocena za jedan manja - 3,6. Ipak, u odnosu na godinu ranije, svi zaposleni imaju bolje mišljenje o poslu. Rezultati ankete pokazuju da su zaposleni najmanjom ocenom (3,8) ocenili odnos pacijenata prema njima, a najvišom (4,5) adekvatnost opreme za rad.

MERE ZA BOLjI RAD

ANKETA je anonimna i dobrovoljna, a rađena je u periodu od 18. do 29. januara. Na osnovu rezultata i analize odgovora, zdravstvene ustanove sprovode određene mere i aktivnosti, kako bi unapredile svoj rad, a tako i zadovoljstvo zaposlenih. Zaposleni u GZJZ su najmanju ocenu dali 2014. godine - 2,97. Dobri rezultati su bili i u 2012. - 3,46 i u 2013. - 3,37.

Najzadovoljniji odnosom sa pacijentima su tehnički radnici koji su dali čistu peticu, a najnezadovoljnije medicinske sestre - i tehničari - 3,25. Lekari su za ovaj aspekt rada dali ocenu 4,4, zdravstveni saradnici - 4,7, a administrativni radnici - 4,3. Za mogućnost profesionalnog razvoja i kontinuirane edukacije, lekari su dali 4,5, zdravstveni saradnici - 3,9, a sestre - 3,9.

Foto V. Danilov

Vreme za obavljanje posla lekari, administrativni i tehnički radnici su ocenili sa 4,5, a medicinske sestre - tehničari sa četvorkom. I zaradama su, ponovo najzadovoljniji lekari - 4,4, a najnezadovoljnije medicinske sestre i zdravstveni saradnici - 3,7.

Za sprečavanje i kontrolu širenja kovid 19 infekcije, ispitanici su dali dobre ocene - od 4,3 do 4,6.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri