OVAKO ĆE IZGLEDATI NOVE UNIFORME KOMUNALACA: Grad Beograd raspisao tender, otvaraju se i stanice u prigradskim naseljima (FOTO)

Novosti online

29. 04. 2021. u 19:38

GRAD Beograd objavio je javnu nabavku za kupovinu novih letnjih i zimskih uniformi i obuće za komunalne milicionere, izjavio je zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić.

ОВАКО ЋЕ ИЗГЛЕДАТИ НОВЕ УНИФОРМЕ КОМУНАЛАЦА: Град Београд расписао тендер, отварају се и станице у приградским насељима (ФОТО)

Foto: M. Labudović

On je istakao da će otvaranje ponuda biti 4. juna ove godine. 

– Zakon o policiji koji je usvojen 2018. godine predvideo je da gradske i opštinske komunalne milicije ne mogu da nose ime policija kao i da ne mogu da koriste tamnoplavu boju kao boju uniforme. U skladu sa našim zakonskim obavezama da uniforme promenimo u roku od tri godine od dana donošenja zakona utvrdili smo dizajn nove uniforme i raspisali tender za nabavku – rekao je Vesić.

On je dodao da procenjena vrednost tendera iznosi 157.737.000,00 dinara bez PDV.

– Tokom maja raspisujemo tender za kupovinu modernog patrolnog čamca koji će zajedno sa nama koristiti i Rečna policija. U pitanju je moderan čamac sa radarima kojima se meri brzina plovila kao i svom drugom opremom koja je neophodna da bi se kontrolisao komunalni red sa vode – najavio je Vesić.

Pošto kako je rekao, zna unapred da će grad Beograd biti napadnut zato što nabavlja uniforme želim da poručim da ćemo uvek ulagati u opremu za obične ljude koji rade za grad.

– Naša komunalna milicija će imati dobre automobile, dobre uniforme jer u njima provode čitav dan i dobru opremu kako bi mogli da rade u korist građana – rekao je Vesić.

On je objasnio da Beograd danas ima 320 komunalnih milicionera i milicionerki.

– Odmah posle praznika u radni odnos stupa još 92 mušakaraca i žena koji su prošli obuku Ministarstva unutrašnjih poslova. To znači da ćemo u maju imati 418 milicionera i miliocionarki. Tokom maja na obuku u MUP odlazi još 52 kandidata koji su primljeni na konkursu tako da ćemo jesen dočekati sa 470 pripadnika komunalne milicije. Do kraja godine raspisujemo još jedan konkurs za prijem novih 150 milicionera i milicionarki. Imaćemo u ovo vreme sledeće godine preko 600 pripadnika komunalne milicije – objasnio je zamenik gradonačelnika.

On je naglasio da ovaj broj pripadnika Komunalne milicije znači da će Beograd prvi put osnovati stanice komunalne milicije u svim prigradskim opštinama kao i većim naseljima u gradskim opštinama.

– Želimo da  pripadnici komunalne milicije budu što bliži građanima kako bismo mogli da ih zaštitimo od bahatosti drugih i uveli komunalni red. Beograd pobeđuje – poručio je Goran Vesić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

A SRBIJA?! Pitali Ruse Za koga ćete da navijate na EURO 2024? - ovako su odgovorili