BEOGRAD JE SVE BLIŽI KOLEKTIVNOM IMUNITETU: Približavamo se milionitoj dozi vakcine protiv virusa korona

Novosti online

25. 04. 2021. u 14:30

GRADONAČELNIK Beograda Zoran Radojičić izjavio je da se proces vakcinacije u Beogadu odvija odlično i da smo u prestonici nadomak milionite doze.

БЕОГРАД ЈЕ СВЕ БЛИЖИ КОЛЕКТИВНОМ ИМУНИТЕТУ: Приближавамо се милионитој дози вакцине против вируса корона

Foto: Beoinfo

- Do juče je u našem glavnom gradu aplikovano 993.314 doza vakcine. Ukupno je revakcinisano 409. 470 osoba, odnosno blizu 30 odsto punoletnih građana, dok je samo prvu dozu primilo 174.374 osobe, odnosno 12,5 odsto punoletnih građana. Samo juče aplikovano je 8.111 doza vakcine", rekao je gradonačelnik Radojičić.

On je podsetio da je ukupan broj vakcinisanih građana 583.844 i da se ovim rezultatom Beograd sigurnim koracima bliži kolektivnom imunitetu, saopštio je Beoinfo.

"Ponosan sam na ovakve rezultate i još jednom pozivam sve sugrađane da se vakcinišu, poštuju mere i budu solidarni u ovoj našoj zajedničkoj borbi", istakao je gradonačelnik.

O dinamici vakcinacije gradonačelnik Beograda svakodnevno obaveštava svoje sugrađane. Građani Beograda se o pitanjima vakcinacije, ali i svim ostalim temama u vezi sa fukcionisanjem grada, mogu gradonačelniku Radojičiću obratiti na internet stranicama njegovih društvenih mreža, ističe se u saopštenju.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)