OBNOVA MOSTA, RAZVOJ MREŽE: Najavljeni značajni projekti koji će da unaprede život u Mladenovcu

Š. MAROVIĆ

25. 04. 2021. u 06:33

REKONSTRUKCIJA nadvožnjaka nad prugom koji spaja centar opštine Mladenovac sa Selters banjom konačno je počela, pošto je ovaj putni pravac bio neprohodan od prošle godine i zahtevao je hitno uređenje.

ОБНОВА МОСТА, РАЗВОЈ МРЕЖЕ: Најављени значајни пројекти који ће да унапреде живот у Младеновцу

Foto: Beoinfo

Da završi konstrukciju u Ulici kralja Petra Prvog, o kojoj su "Novosti" pisale nekoliko puta, na sebe je preuzela firma "Štrabag".

Predstavnici Grada, Republike i Opštine najavili su i ulaganja u kanalizacionu mrežu, kao i izgradnju postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda u okviru mladenovačkog projekta "Čista Srbija".

U Mladenovcu će biti izgrađeno sedamdeset kilometara kanalizacione mreže. Grad zajedno sa Opštinom završava postrojenje za preradu otpadnih voda u Međulužju, a sledi i tender za izgradnju sekundarne mreže u ovom mestu - istakao je zamenik gradonačelnika Goran Vesić, koji je sa ministrom građevinarstva Tomislavom Momirovićem juče obišao gradilište. - Raspisan je i tender za vrtić nedaleko odavde, u Braće Badžak.

Ministar Momirović precizirao je da je 2009. urađena rekonstrukcija "kozmetičke prirode", jer je kolovoz samo presvučen asfaltom.

ČETIRI POSTROJENjA ZA OTPADNE VODE

U OVOJ prigradskoj opštini biće urađena četiri postrojenja za preradu otpadnih voda, u Mladenovcu, Velikoj Ivanči, Velikoj Krsni i u Jagnjilu, kao i sedamdeset kilometara kanalizacione infrastrukture. Takođe se ubrzano radi na regionalnim vodovodu Makiš - Mladenovac na teritoriji Grocke,

Nakon toga sledi teritorija Sopota i Mladenovca, kako bi se do 2024. spojili Makiš i Mladenovac, Sopot, Grocka i time obezbedilo kvalitetno vodosnabdevanje za sve žitelje ovih opština.

- Kada smo utvrdili koliko je propala konstrukcija mosta, shvatili smo da je nužna rekonstrukcija jer ne možemo da rizikujemo da se desi nesreća - kaže on. - Zamolili smo ljude iz "Štrabaga" da efikasno rade ovaj posao i da saniraju gde god uoče dodatna oštećenja, kako bismo sve uspeli da završimo u narednim mesecima.

Foto: Beoinfo

 

Događaju su prisustvovali državni sekretar MUP-a Milosav Miličković, kao i direktor "Puteva Srbije" Zoran Drobnjak, a domaćin je bio predsednik GO Mladenovac Vladan Glišić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!