GRAD SE OSLOBAĐA NAPUŠTENIH AUTA: "Čistoća" u saradnji sa "Parking servisom" uređuje ulice i trotoare

J. GOČANIN

03. 04. 2021. u 07:52

NEDOSTATAK parkinga širom prestonice svakodnevni je problem Beograđana, te im dodatno "bodu" oči napušteni automobili na parkinzima, ulicama i trotoarima.

ГРАД СЕ ОСЛОБАЂА НАПУШТЕНИХ АУТА: Чистоћа у сарадњи са Паркинг сервисом уређује улице и тротоаре

Inspekcija evidentira "ničija" četvorotočkaše

Prijave za vozila koja su vlasnici trajno ostavili skoro da su preplavile "Beokom servis", a ovim povodom oglasio se i zamenik gradonačelnika Goran Vesić. JKP "Gradska čistoća", u saradnji sa "Parking servisom" i komunalnom inspekcijom, kreće u akciju oslobađanja mesta koja su već duže vreme zauzeta neregistrovanim vozilima. Na ovaj način biće rešen manjak prostora za parkiranje u pojedinim opštinama, a i ulice će biti lepše, napisao je Vesić na "Fejsbuku".

Takođe, komunalni milicionari Sekretarijata za poslove komunalne milicije od početka godine imali su 16 samostalnih postupanja i 42 po prijavama građana, dok je na adresu Sekretarijata stiglo najviše prijava sa teritorija Čukarice, Voždovca, Zemuna, Zvezdare i Palilule.

Kako su nam rekli u nadležnom sekretarijatu, Odlukom o komunalnom redu zabranjeno je ostavljanje neregistrovanih, havarisanih ili odbačenih vozila, a između ostalog, i agregata, poljoprivrednih mašina, kamp opreme, na površini javne namene i one u javnom korišćenju, dok se ostavljanje ovakvih vozila na parking-mestima zabranjuje Odlukom o javnim parkiralištima.

- Opštinski komunalni inspektor, takođe, kontroliše primenu ovih odluka pri čemu, osim izricanja novčane kazne, može da naredi i uklanjanje vozila - kažu u Sekretarijatu za poslove komunalne milicije.

Prema podacima Komunalne inspekcije GO Čukarica, inspektori su tokom 2021. godine sprovodili redovan nadzor, ali i po prijavama, te je na toj opštini reč o 50 ostavljenih vozila, među kojima se deset odnosilo na prijave građana.

- Ukoliko se prilikom nadzora na određenoj lokaciji utvrdi da je ostavljeno vozilo neregistrovano, bez nalepnice, i tablice, inspektori donose rešenje na N. N. lice i nalažu izvršenje koje sprovodi služba izvršitelja i vozilo se uklanja sa lica mesta - govore u GO Čukarica. - Ako vozilo ima tablicu, odnosno nalepnicu, inspektori se obraćaju Saobraćajnoj policiji kako bi dobili podatke o vlasniku, kome se potom rešenje o uklanjanju upućuje. Ukoliko vlasnik ne reaguje, kazna za pojedinca je 5.000 dinara.

KAZNE I ZA REKLAMNA VOZILA

NIJE retkost ni da napuštena vozila budu oblepljena reklamom, a kako kažu u GO Čukarica, ukoliko je reč o takvom vozilu, inspekcija vodi postupak zbog oglašavanja, za šta propisana kazna za pravna lica iznosi 50.000, a za preduzetnike do 100.000 dinara.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠEŠELJ O ČUDNOJ IZJAVI PREDSEDNIKA UKRAJINE: Niko ne shvata ozbiljno to što Zelenski govori