SEDNICA SKUPŠTINE GRADA: Usvojena planska dokumenta za izgradnju trafostanice

M.S./Beograd

01. 04. 2021. u 12:00

USVOJENA je i tačka koja se tiče regulisanja snabdevanja električnom energijom dela Surčina predviđenog za gradnju trafostanice Beograd 44

СЕДНИЦА СКУПШТИНЕ ГРАДА: Усвојена планска документа за изградњу трафостанице

Foto Tanjug

Odbornici Skupštine Grada Beograda usvojili su na današnjoj sednici Plan detaljne regulacije za izgradnju trafostanice Beograd 44 i nadzemnog voda za povezivanje planirane trafostanice na postojeći nadzemni vod i rekonstrukciju postojećih nadzemnih vodova.

Usvojena je i Izmena i dopuna Plana detaljne regulacije područja uz Južni bulevar, između ulica Maksima Gorkog, Šumatovačke, Đerdapske i Gospodara Vučića, a odbornici su usvojili i odluke o izradi planova detaljne regulacije područja između ulica Nove kumodraške, Darvinove i Braće Jerković, kao i Odulku o izradi plana detaljne regulacije između ulica Braće Jerković, Kružni put, Darvinove i Bulevara Peka Dapčevića.

Gradski urbanista Marko Stojčić je istakao da izgradnja trafostanice u Surčinu razrešava pitanje snabdevanja Surčina električnom energijom i da će ovim planom biti rešeno i pitanje zemljišta koje je namenjeno za izgradnju stanova u okviru Regionalnog programa za smeštaj izbeglih i raseljenih lica iz ratova devedesetih.

– Ovo se naročito tiče dela Surčina koji je u svim strateškim planovima Beograda predviđen za razvoj i posebnu izgradnju strateških stvari za Republiku Srbiju. Uz ovaj plan imamo i intervenciju na parceli na kojoj će se graditi stanovi u okviru „Regional housing Programme” kojom ćemo dugotrajno napraviti potrebne izmene kako bi sledeće godine ovi stanovi bili završeni i dodeljeni izbeglim osobama iz ratova devedesetih godina – kazao je Marko Stojčić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SRAMOTA NAD SRAMOTAMA! Crna Gora će glasati za rezoluciju o Srebrenici