PORCIJA ISPUNJENA DOBROTOM: Nikola Vučić (36) novac od prodaje hrane daje bolesnim mališanima

G. NOVAKOVIĆ

27. 03. 2021. u 11:30

NEVOLjA najmlađih dirnula je Beograđanina Nikolu Vučića (36), te je odlučio da da svoj doprinos i novčano pomogne.

ПОРЦИЈА  ИСПУЊЕНА  ДОБРОТОМ: Никола Вучић (36) новац од продаје хране даје болесним малишанима

Foto Arhiva

Na društvenoj mreži "Tviter" nudi domaću hranu, uz dostavu ili lično preuzimanje, a novac dalje preusmerava za humanitarnu organizaciju "Budi human".

Kako nam je ispričao Nikola, na ideju je došao nedavno, kada je otvorio nalog na pomenutoj društvenoj mreži.

- Nisam imao predstavu koliko ima bolesne dece kojoj je potreban novac za lečenje - priča nam Nikola.

- Kada sam otvorio "Tviter", nailazio sam na apele da se putem SMS poruka pomogne mališanima. Onda sam otišao na sajt organizacije i šokirao sam se. Morao sam da pronađem način kako da doprinesem.

SAKUPIO 80.000 DINARA

PRE nego što je odlučio da kuva, Nikola je na licitacije stavljao flaše alkoholnih pića, iz svoje kolekcije. Na ovaj način prikupio je više od 80.000 dinara i preusmerio ih je humanitarnoj organizaciji. Kako kaže, neki od ponuđača, koji su davali mnogo više od vrednosti pića, nisu želeli da uzimaju boce, nego su ih vraćali u novu ponudu. I ovu akciju sproveo je na "Tviteru".

Foto Arhiva

Foto Arhiva

Kao ugostiteljski radnik na rečnom brodu, zbog situacije sa virusom korona trenutno je bez posla. Znanje koje je sticao tokom školovanja odlučio je da pokaže ukusnim obrocima, a za mnogo veći cilj. Tako je zavrnuo rukave i odnedavno počeo da pravi "svoju ponudu", koju promoviše na mreži, po simboličnim cenama.

- Omleti, paste, seckana prasetina, gulaš, pasulj... Nudim različita jela koja sam pravim kod kuće.

To je okvirna ponuda, a kada me neko pozove, napomenem da imam spremno i još nešto. Tu hranu kuvam za svoju porodicu, suprugu i dvoje dece, i za sve koji žele - kaže Nikola.

Obroke dostavlja susedima na Novom Beogradu, a moguće je i lično preuzimanje. Pošto neka jela priprema unapred, ono što ostane, podeli po komšiluku. Kako Nikola kaže, finansijera nema, od ovog posla ne živi i jedino što želi jeste da probudi svest kod drugih ljudi. Podrška prijatelja za ovaj humani gest je velika.

- Od ovoga nemam zaradu. Voleo bih svojim primerom da podstaknem ljude da razmisle na koji način bi mogli da učestvuju u spasavanju života. Svako može nekako da doprinese, iako možda nema vremena ili novca - zaključuje naš sagovornik.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!