PROŠIRENJE PUTA JEDINI SPAS: Svakodnevne gužve na raskrsnici Smederevskog puta i Ulice Nine Kirsanove

J. DINČIĆ

15. 03. 2021. u 09:53

SVAKODNEVNI saobraćajni kolaps i kilometarske kolone na Smederevskom putu, od Malog Mokrog Luga do skretanja za naselje Mirijevo, uskoro bi mogao da bude rešen.

ПРОШИРЕЊЕ ПУТА ЈЕДИНИ СПАС: Свакодневне гужве на раскрсници Смедеревског пута и Улице Нине Кирсанове

Uobičajna slika kod stretanja za naselje Mirijevo / Foto Z. Jovanović

Plan je da raskrsnica Smederevskog puta i Ulice Nine Kirsanove bude uređena, odnosno proširena dodatnom trakom za isključenje ka Mirijevu.

Ako nakon izrade tehničke dokumentacije i snimanja terena budu utvrđeni uslovi za proširenje, postoji mogućnost da duž Ulice Nine Kirsanove bude uspostavljena i nova linija javnog gradskog prevoza. Takođe, ova ulica obezbeđuje direktnu vezu opštine Grocka sa naseljem Mirijevo i okretnicom autobusa 25P, 27 I 79, što je takođe za mnogobrojne žitelje iz ovog dela grada značajno. Tim pre što ovuda mogu da se kreću samo pešice.

- Najveći problem za uvođenje autobuske linije duž Ulice Nine Kirsanove trenutno je gabarit ove saobraćajnice - objasnio je Goran Vesić, zamenik gradonačelnika prilikom obraćanja na "Fejsbuku". - Da bi se uspostavila minibus linija prvo moramo da regulišemo ulicu, ali i da se uredi raskrsnica sa Smederevskim putem, a u dogovoru sa Sekretarijatom za saobraćaj trudićemo se da u narednom periodu pronađemo rešenje za ovaj problem.

Ovom deonicom saobraća i "potez 300" javnog gradskog prevoza, tačnije osam linija, ne računajući autobuse sa oznakom 308, koji se kod Osnovne škole "Dragojlo Dudić" sa Smederevskog puta isključuju ka Velikom Mokrom Lugu. Problem su i retka izdvojena stajališta za autobuse, a većina linija koja saobraća ovom trasom kreće se u razmaku od osam minuta, pa je intenzitet saobraćaja znatno pojačan. O ovom problemu upućeni su i nadležni iz GO Grocka, a sam deo Smederevskog puta je granica sa opštinom Zvezdara.

- Pokušaćemo u narednom periodu da se sastanemo sa predstavnicima opštine Zvezdara kako bismo im predočili trenutno stanje i ukazali na urgentnost rešavanja ovog problema - istakao je Dragan Pantelić, predsednik opštine Grocka.

Takođe, ove dve opštine su nedavno zajedničkim sporazumom izgradile novi put u dužini od 800 metara, koji povezuje Zvezdaru i Kaluđericu, tačnije spaja ulice Narodnog fronta i Željka Milivojevića.

PEŠACI

NA delu od Smederevskog puta do Kaluđerice, nema nijednog semafora koji bi pešacima olakšao prevoz. Zebre su iscrtane samo na tri mesta, pa su pešaci često prinuđeni da pretrčavaju preko ove prometne saobraćajnice.

KOLONE I U USTANIČKOJ

OKRETNICA tramvaja na Ustaničkoj je istovremeno i okretnica autobusa sa oznakom 300. Prve gužve stvaraju se u delu od raskrsnice Bulevara kralja Aleksandra i Ustaničke ulice, gde je u razmaku od jednog kilometara postavljeno pet semafora.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (4)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna