RUPE BUŠE GUME: Oštećenja na kolovozu posle zime ugrožavaju bezbednost saobraćaja

I. BOGIĆEVIĆ

09. 03. 2021. u 10:53

KOLOVOZI su puni udarnih rupa zbog koji se vozači svakodnevno žale, a najviše ovakvih problema ima na Paliluli, Voždovcu, Novom Beogradu, Zvezdari, kao i na glavnom putu između Kaluđerice i Leštana.

РУПЕ БУШЕ ГУМЕ: Оштећења на коловозу после зиме угрожавају безбедност саобраћаја

Foto Privatna arhiva

Iz JP "Putevi Beograd" su nas obavestili da su neka oštećenja u pomenutim opšinama već sanirana, ali i da će ponovo obići teren i utvrditi trenutno stanje kolovoza.

Naime, priličnih poteškoća u vožnji, kako kažu građani, bilo je u Ulici narodnih heroja na Novom Beogradu, jer jsu na jednoj strani kolovoza bile čak tri rupe, što je dovelo do brojnih neprijatnosti.

Vojislava Ilića, Foto Privatna arhiva

- Budući da su išli automobili iz suprotnog smera, nisam mogao da ih izbegnem, već sam prešao preko njih i tom prilikom mi je pukla guma - priča za "Novosti" Nikola B.

NADOKNADA

USLED loših uslova na kolovozu na nekoliko lokacija širom prestonice vozačima se dešavalo da oštete svoj automobil.

- Lice koje pretrpi štetu na vozilu nastalu zbog oštećenja na javnoj površini koju održava JP "Putevi Beograda" ima pravo na nadoknadu - poručuju iz JP "Putevi Beograda".

Slična situacija se dešavala i na Voždovcu, a građani su se žalili na oštećenja puta u Vojislava Ilića, Peka Dapčevića, kao i na Plavom mostu.

Plavi most, Foto Privatna arhiva

- Pre nekoliko dana imao sam udes zbog ogromnog kratera u Ulici Peka Dapčevića. Očevici su rekli da su se tu već dešavali sudari, tako da bih sve vozače zamolio za oprez - rekao je Slobodan M.

Stanovnici koji žive u ulicama Dragoslava Srejovića na Paliluli, Zlatiborskoj na Zvezdari, Ratka Mitrovića na Žarkovu, kao i oni koji često koriste glavni put izmeću Kaluđerice i Leštana, ukazali su na identične poteškoće i ističu da su se obraćali nadležnim službama mesecima. Objašnjavaju da su neki od uzroka nastanka oštećena na ulicama popravka vodovodnih cevi, postavka video-nadzora na raskrnicama i slično.

BRZA REAKCIJA NA ZVEZDARI

NA inicijativu građanina Saše Mitrovića, pre nekoliko dana sanirana je višegodišnja rupa u Ulici Slobodanke Danke Savić (na slici) ispred Fakulteta primenjenih umetnosti na Zvezdari. Naime, on je pisao zameniku gradonačelnika Goranu Vesiću i ukazao mu na ovaj problem, a ekipe su ga veoma brzo i rešile.

Foto Privatna arhiva

Iz JP "Putevi Beograda" naglašavaju da građani mogu svoje prijave slati Opštini, gradskom Sekretarijatu za informisanje - Beoinfo, Beokom servisu, JKP "Beograd put", kao i Sekretarijatu za inspekcijske poslove.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri