RUŽA 150, BUKET 1.000 DINARA: Beograđani juče pohrlili na prestoničku pijacu cveća u Krnjači uoči Međunarodnog dana žena 8. marta

A. VOJINOVIĆ

08. 03. 2021. u 14:26

UOČI Međunarodnog dana žena, 8. marta, pijaca u Krnjači poznata po šarenolikoj i velikoj ponudi cveća juče je bila puna posetilaca.

РУЖА 150, БУКЕТ 1.000 ДИНАРА: Београђани јуче похрлили на престоничку пијацу цвећа у Крњачи уочи Међународног дана жена 8. марта

Foto D. Milovanović

Na tezgama su i ove godine najviše vladale ruže svih boja, zatim karanfili, dan i noć, muškatle, orhideje, lale. Ruža se prodavala za 150 dinara, karanfil 100, lala 50, a zumbul 75 do 100 dinara.

Kako su zbog novih mera Vlade Srbije usled suzbijanja epidemije kovida cvećare morale da stave katanac na vrata u subotu u podne, građanima su delimično suzili izbor za kupovinu cveća.

- Imamo posetilaca ovih dana, kao i svake godine pred 8. mart - ispričali su nam cvećari.

- U četvrtak prošle nedelje je baš bila navala kupaca.

PONUDA Šarenilo mami ljubitelje i trgovce, Foto D. Milovanović

Buket ruža košta najmanje 1.000 dinara pa naviše. Građane koji su naročito želeli da iznenade dragu damu juče su posebno birali i pazarili orhideje koje su se na tezgama nalazile uglavnom u beloj i ljubičastoj boji. Za dva cveta je trebalo izdvojiti 1.200 dinara, a za tri 1.500. Kako nam je ispričala prodavačica ovog cveća, tokom jučerašnjeg dana je prodala najviše orhideja.

VELIKO INTERESOVANjE

CVETNA pijaca u Krnjači svakako ima reputaciju zbog ponude, ali i cena cveća. I ove godine, kao svih prethodnih je vladalo veliko interesovanje Beograđana da ovde pazare cveće. A osim toga, i brojne cvećare se snabdevaju baš na ovoj tržnici - ispričala je za "Novosti" Jelena Nikolić iz "Gradskih pijaca". - Iako je pijaca u Krnjači pretežno na otvorenom, zbog trenutne situacije, pojačano vodimo računa da se propisane mere zaštite od virusa korona poštuju.

Od šarenog bilja na tezgama su se našle i muškatle u saksiji po ceni od 150 dinara pa naviše, zatim jagorčevina od 60 i gvineja 170 dinara. Aranžirane korpice sa različitim cvećem u zavisnosti od veličine koštaju 400, 600 i 900 dinara.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri