ZGRADA ODMIČE, KRIVIČNA ČEKA: Gradska uprava potvrdila da se na Lekinom brdu, u Ulici Đorđa Kratovca broj 22, zida mimo propisa

M. STANOJKOVIĆ

06. 03. 2021. u 09:48

PROTIV investitora koji je svojom gradnjom u Ulici Đorđa Kratovca 22 u voždovačkom naselju Lekino brdo, nastavljanom 11 puta po zatvaranju gradilišta, uzurpirao komšiluk, podneta je krivična prijava Drugom osnovnom javnom tužilaštvu. Sekretarijat za inspekcijske poslove potvrdio je, za "Novosti", da se višespratnica zida mimo građevinske dozvole koju je izdala Opština Voždovac, kao i da je gradilište više puta zatvarano.

ЗГРАДА ОДМИЧЕ, КРИВИЧНА ЧЕКА: Градска управа потврдила да се на Лекином брду, у Улици Ђорђа Кратовца број 22, зида мимо прописа

Konstrukcija u Ulici Đorđa Kratovca broj 22 / Foto N. Skenderija

Prema odgovoru nadležnog sekretarijata, postupak inspekcijskog nadzora nad izvođenjem radova na pomenutoj adresi i dalje je u toku.

- Vodimo postupak nad izvođenjem građevinskih radova po izdatom Rešenju o građevinskoj dozvoli Opštine Voždovac i Potvrdi o prijavi početka izvođenja radova - navode u Sekretarijatu za inspekcijske poslove. - Građevinski inspektor je utvrdio da je objekat u suprotnosti sa građevinskom dozvolom i izdatim lokacijskim uslovima, te je doneo rešenje kojim se investitoru naređuje obustava i uklanjanje izvedenih radova. Gradilište je zatvoreno, podneta je krivična prijava Drugom osnovnom javnom tužilaštvu i dopuna krivične prijave.

U gradskoj upravi potvrdili su napise "Novosti" da se investitor oglušio o rešenje o zatvaranju i nastavio da zida:

- Nakon obavljenog kontrolnog inspekcijskog nadzora, kojim je utvrdio da investitor nije izvršio radnju koja mu je naređena, građevinski inspektor je doneo rešenje o izvršenju.

Kako su "Novosti" ranije objavile, investitor je, ne mareći za propise, inspekciju, a ni za prve susede, ozidao objekat sa prizemljem, četiri sprata i "povučenim" spratom. Investitor se raširio po čitavom placu, pa se građevina prilepila uz ogradu susedne kuće. Iako je prvobitno dobio dozvolu za gradnju, u jednom trenutku, nastavio je da zida mimo propisa. Osim što je cepao inspekcijsku traku svaki put i majstorima krčio put da nižu sprat za spratom, radovima je, prema rečima stanara kuća u Đorđa Kratovca 24, ugrozio i susedne objekte. Zaklonio im je svetlost, malterom oštetio nadstrešnice, a kako navode stanari susedne kuće, svakodnevno od majstora doživljavaju verbalno nasilje, čiji materijal, flaše i čaše završavaju u njihovom dvorištu.

DOPISI NADLEŽNIMA UZALUDNI

KAKO je za "Novosti" ispričala oštećena komšinica iz kuće u Đorđa Kratovca 24, Bojana Dikić, novogradnja je statički nestabilna, jer nije dovoljno ukopana:

- Prešli su dozvoljenu spratnost, indeks zauzetosti je 100 odsto. Od početka, od samih temelja, obraćali smo se inspekciji i niko nije mogao da ih spreči.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri