PASARELOM OD KRAJA MARTA: Uskoro gotovi radovi na konstrukciji iznad Radničke kod "Ada mola"

S. B. M.

02. 03. 2021. u 10:47

PASARELA kod "Ada mola" spojena je minulog vikenda sa prvim spratom ovog tržnog centra. Čelična konstrukcija koja premošćava Radničku i Paštrovićevu, trebalo bi da kompletno bude završena krajem meseca.

ПАСАРЕЛОМ ОД КРАЈА МАРТА: Ускоро готови радови на конструкцији изнад Радничке код Ада мола

Foto V. Danilov

Neimarima je ostalo da montiraju treći lift koji tek treba da stigne. Ujedno, treba uraditi ogradu, ugraditi grejne kablove i LED rasvetu, a sve bi to trebalo da bude gotovo poslednjih dana marta.

Tokom septembra prošle godine, konstrukcijom dugom 55 metara, naručenom iz Luksemburga, premošćene su Radnička i Paštrovićeva ulica kod "Ada mola". Radnici kompanije Bauwesen taj posao obavljali su vikendom i tokom noći, kako bi se saobraćaj što manje remetio.

KASNIO ČELIK

PODSEĆAMO, radovi su kasnili zbog pandemije virusa korona. Navodno, čelik specifičnih profila, koji je nabavljen u Luksemburgu, kasnio je zbog zatvaranja granica.

Pasarela finansira kompanija "GTC Srbija", a vrednost investicije je oko milion evra.

Foto V. Danilov

Poslove stručnog nadzora obavlja Direkcija za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda.

Krak koji premošćava Radničku dugačak je 55 metara, a krak nad Paštrovićevom dug je 48 metara. Pasarela će imati tri pristupa, uz "Ada mol", u Radničkoj gde je autobuska stanica, i na strani Ade Ciganlije, sa po jednim liftom za javnu upotrebu. Pešačke staze biće pokrivene protivkliznim oblogama.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)