BALKANSKOM VEĆ OD PONEDELJKA: U toku su završni radovi na velikoj rekonstrukciji raskrsnice četiri ulice

S. B. M.

27. 02. 2021. u 08:08

БАЛКАНСКОМ ВЕЋ ОД ПОНЕДЕЉКА: У току су завршни радови на великој реконструкцији раскрснице четири улице

Foto Beoinfo

ZAVRŠNI radovi na rekonstrukciji Ulice Milovana Milovanovića i raskrsnici Balkanske i Admirala Geprata su u toku.

Saobraćaj će biti pušten u ponedeljak, kada će i linije javnog prevoza biti vraćene na staru trasu.

Prema rečima sekretara za investicije Luke Petrovića, rekonstrukcija je obuhvatila površinu od oko 4.000 kvadratnih metara.

Rekonstruisan prostor je prilagođen pešacima povećanjem površine za njihovo kretanje.

Zastor na kolovozu je urađen od sitnih kamenih kocaka, dok su na trotoarima kamene ploče. Ceo prostor je oplemenjen novim uličnim mobilijarom, klupama za sedenje, a predviđena su i mesta za parkiranje bicikala, nove đubrijere - istakao je Petrović.

Naveo je da je u ovom urbanom džepu urađena nova ulična LED rasveta, kao i dve nove zelene površine sa zasađenim niskim rastinjem, a posađeno je i 14 novih stabala.

Prema njegovim rečima, predračunska vrednost svih radova je oko 92.500.000 dinara, a izvođač radova je grupa ponuđača čiji su predstavnici "Invest gradnja", JKP "Javno osvetljenje", JKP "Beograd-put" i JKP "Zelenilo Beograd", dok je vršilac nadzora Institut za puteve.

- U sklopu ugovora "Izrada tehničke dokumentacije i izvođenje radova na uređenju, popločavanju i opremanju otvorenih javnih gradskih prostora" ostalo je da se rekonstruišu: ugao NJegoševe i Maksima Gorkog, skver na uglu Mileševske i Ulice cara Nikolaja, ugao Ulice Tadeuša Košćuška i Strahinjića Bana, Ulica Kraljevića Marka, uređenje prostora oko Palilulske pijace - najavio je Luka Petrović.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)