RAČUNI NEĆE BITI UMANJENI: Obrenovčani bez popusta uprkos havarijama i hladnim radijatorima

S. VIDAČKOVIĆ

18. 02. 2021. u 07:52

ČESTI kvarovi na toplovodnoj mreži u Obrenovcu, zbog kojih su u mnogim delovima opštine radijatori bili hladni i po nekoliko časova, ipak neće umanjiti februarske račune za grejanje.

РАЧУНИ  НЕЋЕ БИТИ УМАЊЕНИ: Обреновчани без попуста упркос хаваријама и хладним радијаторима

Foto: Printskrin

Prema rečima direktora obrenovačkog JKP "Toplovod" Boris Ivković, nijedan akt ne predviđa popust u slučaju havarija na mreži.

Od kraja januara, dežurne ekipe popravljaju toplovodne cevi širom ove opštine na Savi.

Poslednji veliki kvar dogodio se u utorak uveče, zbog čega je trećina Obrenovčana spavala u hladnim stanovima. Nadležni su juče uveravali da je, posle popravke dela mreže u 4. ulici, toplifikacioni sistem stabilizovan. Međutim, raskopavanje je bilo neophodno i u Ulici Vuka Karadžića. Kako objašnjava direktor Ivković, cevi pucaju usled dotrajalosti i prelaska temperature iz minusa u plus.

- JKP "Toplovod" ne može da kontroliše broj havarija, ali brzina otklanjanja kvarova je ono na šta smo ponosni - ističe Ivković.

- Stanje toplovodne mreže je u skladu sa godinom proizvodnje i postavljanja. Mi ulažemo koliko nam vreme i ograničena sredstva dopuštaju. Ovaj cevovod je pokazao svoje loše strane, mi ćemo se na leto uhvatiti ukoštac sa ovim problemom, kako bi sistem bio pouzdaniji za naredne zime.

Boris Ivković, Foto: Printskrin

Prethodnih dana, Obrenovčani su putem društvenih mreža apelovali na nadležne da im se iznos na računima umanji zbog dana kad su bili bez grejanja. Međutim, njihovi zahtevi neće biti uslišeni.

- Popusti se daju u slučajevima kad toplovod tri dana zarednom izmeri lošiju temperaturu od najniže propisane zakonom, što je 19 stepeni - kaže direktor "Toplovoda".

- Havarijska stanja su ono što zakonodavac predviđa kao "višu silu" tako da, nažalost, nema mesta za popust. Trudimo se da sve havarije traju manje od 12 časova, tako da nema osnova za umanjenje. Trudimo se da kvarova bude što manje, da imamo grejanje na koje smo navikli i da kraj grejne sezone dočekamo mirno.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ISPOVEST RODITELJA UBIJENE ANGELINE AĆIMOVIĆ: Godinu dana od masakra u Ribnikaru (VIDEO)