MNOGO LJUDI, ALI MALO KONTEJNERA: Prijave stanara Jurija Gagarina "Beokom" servisu i "Čistoći"

J. G.

05. 02. 2021. u 18:32

ŽITELjI novobeogradskih blokova 70 i 70a poslednjih nekoliko meseci "zatrpavaju" servis "Beokom" prijavama o prepunjenim kontejnerima. Učestale žalbe se odnose i na radnike JKP "Gradska čistoća" koji neretko ostavljaju sudove za odlaganje otpada otvorenim, što je uzrok prljavih površina ovog dela prestonice. S druge strane, sve prijave koje građani upute, odmah se rešavaju preko nadležnih službi preduzeća, rekli su nam u "Čistoći".

МНОГО ЉУДИ, АЛИ МАЛО КОНТЕЈНЕРА: Пријаве станара Јурија Гагарина Беоком сервису и Чистоћи

Razbacano đubre česta je slika / Foto Tviter

Prema rečima stanara Ulice Jurija Gagarina, broj kontejnera je nedovoljan, nožni podizači poklopca ne rade, dinamika odnošenja smeća je loša. Zbog toga, skoro svaki sud za komunalni otpad je otvoren.

PROBLEM PREDUZETNICI

JKP "Gradska čistoća" nema kontrolu nad rukovanjem kontejnerima od strane korisnika, te na odgovornost pojedinaca ne mogu da utiču.

- U Jurija Gagarina postoji veliki broj preduzetnika koji često ambalažni otpad odlažu u sudove koji su namenjeni za komunalni otpad građana. Iz tog razloga kontejneri se brzo pune i vrlo često ne mogu ni da se zatvore zbog količine smeća - objašnjavaju u "Čistoći".

- Ovo nije izolovan već sistematski problem prisutan svuda i jedan od glavnih uzročnika prljavih površina, zatrpanih otpadom, koji vetar, psi i ptice nemilice raznose - priča stanarka zgrade u Jurija Gagarina.

Ipak, kako su nam objasnili u JKP "Gradska čistoća", u Jurija Gagarina kontejneri se prazne svakodnevno, a u pojedinim delovima ulice i više puta dnevno. U prethodnom periodu, ovde su zamenjeni stari sudovi, a u narednim mesecima biće i ostali dotrajali i to novim sa bočnim otvaranjem, koji će biti veće zapremine, što će svakako umanjiti problem raznošenja smeća.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

SAOBRAĆAJKA U BULEVARU KRALJA ALEKSANDRA: Automobilom se zakucao u stanicu, pa pobegao (FOTO)