AUTOBUSI KRCATI U ŠPICU: Maske se nose, samo po koji tinejdžer ovu obavezu izbegava

S. B. M.

04. 02. 2021. u 16:10

OSIM u saobraćaju, od prošle sedmice primetne su i gužve u javnom gradskom prevozu.

АУТОБУСИ КРЦАТИ У ШПИЦУ: Маске се носе, само по који тинејџер ову обавезу избегава

Privatna arhiva

U jutarnjem i popodnevnom špicu više je putnika nego što je bilo prethodnih meseci, pa je držanje distance u značajnoj meri otežano.

Vozila javnog gradskog prevoza, posebno autobusi na najferkventnijim linijama krcati su putnicima.

Zvanično, najopterećenije su linije 16, 31, 33, 37, 78 i autobusi na liniji 95 koji spaja palilulasko naselje Borču i Novi Beograd.

- Od kada su se srednjoškolci vratili u učionice, primećujem da ima više ljudi u autobusima. Ujedno, čula sam da su mnoge firme počele da rade u punom kapacitetu, pa mislim da je i to doprinelo tome da je više putnika u jutarnjem i popodnevnom špicu - navodi Svetlana Stanković.

Nema mogućnosti da se drži propisana fizička distanca pošto sugrađani stoje jedni do drugih.

Maske se nose, samo pokoji tunejdžer ovu obavezu izbegava. Pravilo o ulasku samo na prednja vrata odavno smo napustili, a dozere za dezinfekciju ruku najčešće koriste seniori.

Na pitanja upućena Sekretarijatu za javni gradski prevoz, koliko je prema brojanju putnika u proseku zauzetost vozila, nismo uspeli da dobijemo odgovor.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

LEGENDA KOŠARKE ŠOKIRALA EVROPU: Evo snimka na kome krade parfeme u Beogradu (VIDEO)