PODZEMNA GARAŽA ISPOD HALE "PINKI": Izgradnja parkinga u Zemunu počinje polovinom sledeće godine

S. Vidačković

09. 12. 2020. u 21:31

DUGOOČEKIVANA gradnja podzemne garaže kod hale SRC "Pinki" u Zemunu, trebalo bi da počne sledeće godine.

ПОДЗЕМНА ГАРАЖА ИСПОД ХАЛЕ ПИНКИ: Изградња паркинга у Земуну почиње половином следеће године

Foto Ž. Knežević

Kako je za "Novosti" potvrdio predsednik opštine Zemun Gavrilo Kovačević, početkom 2021. trebalo bi da stigne građevinska dozvola, a planirano je da se napravi prostor za 160 automobila. Posle višegodišnjih, zamršenih imovinsko-pravnih odnosa, konačno se nazire rešenje ovog problema, čime će se rešiti problem parkiranja u centru ove opštine na Dunavu.

- Administrativni deo projekta se privodi kraju, a dobijanje dozvole za gradnju očekujemo početkom sledeće godine - kaže, za "Novosti", predsednik Kovačević. - Radovi na izgradnji podzemne garaže, sa kapacitetom od oko 160 mesta, počeće polovinom 2021.

ANTIČKI OSTACI

NA trgu ispred SRC "Pinki" nalaze se ostaci antičkog Taurunuma. Arheološki slojevi kreću se do dubine od oko pet metara od površine terena. Zato kažu da je sve intervencije potrebno obavljati u saradnji sa Zavodom za zaštitu spomenika kulture grada Beograda.

Gavrilo Kovačević, Foto: Printskrin

Prema njegovim rečima, Grad je pokrenuo inicijativu za vraćanje ovog sportsko-rekreativnog centra u državnu svojinu što će omogućiti imovinski i pravni osnov za ulaganje u rekonstrukciju objekta.

- Stanovnici ovog dela Zemuna će dobiti potpuno novi izgled tog prostora što će značajno uticati na poboljšanje kvaliteta života u centru opštine - zaključuje Kovačević.

Kako je ranije najavljeno iz JKP "Parking servis", površina buduće podzemne pravougaone garaže u srcu Zemuna trebalo bi da bude oko 6.365 kvadrata. Planirano je da se napravi jedna podzemna etaža, te dva pristupa sa rampama.

Ulazna rampa za automobile trebalo bi da bude na prilazu iz ulice Gradski park, dok je izlazna u Nemanjinoj.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (2)

KRUG OKO SLONARE TRČI 150 MALIŠANA: U zoološkom vrtu na Kalemegdanu u subotu još jedan dečji maraton