ADA DOBIJA INKLUZIVNI PARK: Uprava Savskog jezera počela projekat potpune rekonstrukcije igrališta na levoj obali

G. Novaković

06. 12. 2020. u 08:23

OD proleća sledeće godine, Ada Ciganlija biće bogatija za još jednu dečju oazu. Ovoga puta, u sklopu sadržaja za najmlađe na Savskom jezeru, naći će se inkluzivni park. On će biti smešten na prostoru postojećeg igrališta na levoj obali, u neposrednoj blizini fudbalskog kompleksa i Eko-parka.

AДА ДОБИЈА ИНКЛУЗИВНИ ПАРК: Управа Савског језера почела пројекат потпуне реконструкције игралишта на левој обали

Svi rekviziti biće zamenjeni

Osim ovoga, Ada će se pohvaliti sa još nekoliko novina u narednom periodu.

Sredina maja rezervisana je za poslednju fazu radova na projektu novog parka. Kako su nam rekli iz uprave JP "Ada Ciganlija", ukupna vrednost posla je skoro pet miliona dinara.

- Inkluzivno igralište biće namenjeno svoj deci, koja će moći da na ravnopravan način steknu pozitivno iskustvo igre, da uče i razvijaju se bez obzira na njihove razlike u fizičkom, senzornom i intelektualnom razvoju - kažu iz preduzeća.

JKP "Zelenilo Beograd" zaduženo je za izvođenje radova. Na ovom prostoru trenutno je staro igralište, a svi rekviziti iz postojećeg parka biće zamenjeni novim spravama za najmlađe posetioce. Kada posao bude gotov, mališani će imati priliku da se igraju u prirodnom i bezbednom ambijentu, što će doprineti razvoju njihove motorike i mašte, napominju nadležni.

Ovaj projekt je najavljen još krajem prošle godine, kada je Adu Ciganliju posetio Dejan Tomašević, generalni sekretar Košarkaškog saveza Srbije, sa partnerima iz Unicefa, koji su glavni pokretači ove ideje.

Inače, uprkos pandemiji, uprava Ade Ciganlije ima planove za dalje unapređenje prostora oko jezera. Tako će u narednom periodu biti obnovljena poslednja dva sportska igrališta, na kojima će se postaviti najmodernija podloga, a u planu je i izgradnja još jednog profesionalnog terena za odbojku. Iz uprave preduzeća najavljuju još jednu atrakciju.

- U intenzivnim smo pregovorima sa našim osnivačem, gradom Beogradom, oko projekta rekonstrukcije nizvodnog dela Savskog jezera, i pretvaranja u jedinstvenu panoramsku terasu. Sigurni smo da će ona vrlo brzo postati prepoznatljiv simbol Ade Ciganlije i prestonice - zaključuju iz Uprave.

SKI-STAZA JOŠ AKTUELNA

NAJAVLjENA postavka montažnog objekta sa stazom za skijanje i tjubing, koja bi funkcionisala tokom cele godine, još je na snazi. Kako su nam rekli iz "Ade Ciganlije", ovaj projekat je u fazi planiranja, evaluacije i prikupljanja neophodne dokumentacije. O rokovima za postavku staze, međutim, zasada ne može da se govori zbog trenutne situacije sa virusom korona.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna