NOVI ASFALT I SANACIJA MREŽE: Uskoro počninj kompletna obnova Novogradske ulice u kojoj su se urušili temelji kuća

S. Vidačković

01. 12. 2020. u 14:17

NOVOGRADSKA ulica u Zemunu, u kojoj se pre dve i po godine dogodila havarija kada je voda iz napukle ulične cevi urušila temelje vrtića "Pčelica Maja" i nekoliko privatnih objekata, biće uskoro rekonstruisana.

НОВИ АСФАЛТ И САНАЦИЈА МРЕЖЕ: Ускоро почнињ комплетна обнова Новоградске улице у којој су се урушили темељи кућа

Opština ima neophodne dozvole za radove / Foto Ž. Knežević

Ovo, za "Novosti", najavljuje predsednik GO Zemun Gavrilo Kovačević, ističući da će sem novog asfalta, u ovoj ulici biti sanirana vodovodna i kanalizacona mreža, za šta je dobijena dozvola. Više od dve godine stanari Novogradske ne spavaju mirno. Zidovi napukli, kuće nebezbedne za život, ali drugu adresu nemaju.

Prema rečima predsednika Kovačevića, rešenje se nazire.

- Direktnu nadležnost za ulaganje u privatne objekte u Novogradskoj ulici nemaju ni Grad ni opština - objašnjava Kovačević. - Kako bi se stanarima ove ulice pomoglo da bar u jednom delu reše problem, Grad im je isplatio jednokratnu novčanu pomoć za sanaciju objekata. Bez obzira na nadležnosti blizu smo nalaženja rešenja, da i vlasnici privatnih objekata reše problem sa sanacijom.

Na drugom delu Zemuna, u Ulici Milana Uzelca dve zgrade tonu skoro dve godine, o čemu su "Novosti" nekoliko puta pisale. Podzemne vode potkopale su temelje višespratnica, koje su se razdvojile, zidovi i cevi su napukli, a krov prokišnjava. Iako su na ovaj problem nadležni dosad bili nemi, čelnik GO Zemun kaže da je upoznat sa ovim problemom, te da se traži način kako da se pomogne žiteljima i na ovoj adresi.-

- Sugrađani su me detaljno upoznali sa celokupnim problemom i pokušavamo da nađemo način kako da i njima pomognemo, jer sadašnje stanje je takvo da ugrožava njihovu bezbednost. Oni su samostalno uradili projekat sanacije, ali ostalo je pitanje finansiranja - kaže Kovačević.

GRADE VRTIĆ

STARI vrtić "Pčelica Maja", gde su se prvo videle posledice podzemnih voda, srušen je prošle godine, a radovi na izgradnji novog uveliko traju. Kada bude gotov, očekuje se da ponovo primi mališane koji su, zbog nimalo bezbedne situacije, odmah prebačeni u dva obližnja obdaništa.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)