KORONA U GERONTOLOŠKOM CENTRU: Ima oko 40 zaraženih, većinom bez simptoma

Tanjug

24. 11. 2020. u 18:23

U GERONTOLOŠKOM centru Beograd, od ukupno 1.200 korisnika te ustanove, virusom korona zaraženo je njih oko 30, kaže v.d.direktora te ustanove Srđan Dimitrijević i dodaje da su inficirani sa blagim simptomima ili asimptomatski slučajevi.

КОРОНА У ГЕРОНТОЛОШКОМ ЦЕНТРУ: Има око 40 заражених, већином без симптома

Foto: J. Ćosin

Dimitrijević je za Tanjug rekao da su zaraženi korisnici izolovani u odvojeni blok i da se njihovo stanje redovno prati.

-Ili nemaju nikakve simptome ili su na dobrom putu da se izleče, tako da očekujemo da će se u narednih sedam dana vratiti u svoje smeštaje- rekao je Dimitrijević.

Dodao je da je među zaposlenima 13 zaraženih koji su, kaže, bez simptoma infekcije i u kućnoj izolaciji.

Dimitrijević je kazao da se Gerontološki centar uspešno bori sa epidemijom kovida-19, zahvaljujući pomoći države, što, kako je naveo, potvrđuje i to što skoro devet meseci virus nije ušao u tu ustanovu.

-Ovo dugo traje, a mi skoro devet meseci nismo imali nijedan pozitivan slučaj, tek nedavno smo registrovali prve zaražene- rekao je Dimitrijević.

Dodao je da se u sva četiri doma u okviru Gerontološkog centra maksimalno sprovode epidemiološke mere, u skladu sa preporukama struke i resornog ministarstva.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

POSLEDNJI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina