"KRUPAN KVAR" PRAVI ZASTOJE: Ne rade semafori na uglu ulica Mije Kovačevića i Čarlija Čaplina, stvaraju se gužve

S. B. Milošević

16. 11. 2020. u 11:32

SEMAFOR na raskrsnici Mije Kovačevića i Ulice Čarlija Čaplina, na ulazu u JKP "Gradska čistoća" ne radi već četiri sedmice zbog "krupnog kvara".

КРУПАН КВАР ПРАВИ ЗАСТОЈЕ: Не раде семафори на углу улица Мије Ковачевића и Чарлија Чаплина, стварају се гужве

Raskrsnica Čarlija Čaplina i Ruzveltove / Foto Z. Jovanović

Problem zbog toga svakodnevno imaju sugrađani koji automobilima ovuda idu, vozači autobusa i tramvaja, pešaci, a najviše oni koji rade u "Čistoći" koji ovuda kamionima prolaze desetinama puta na dan. U Sekretarijatu za saobraćaj kažu da je po sredi krupan kvar.

-Ujutru je ovde takva gužva da ne znate kako da prođete raskrsnicu - priča Goran R. - Od kamiona "Čistoće" ne može da se skrene i po deset minuta. Naiđe tramvaj, pa morate da ga propustite. Katastrofa. Svakog jutra ovde izgubim bar 15 minuta. Nekoliko puta sam video majstore koji su tu nešto gledali, proveravali, popravljali i opet ništa.

Iz Sekretarijata za saobraćaj kažu za "Novosti" da "svakodnevno prate saobraćajnu situaciju na uličnoj mreži grada Beograda i poseduju saznanja o saobraćajnim problemima koji su prisutni usled neispravnosti u radu semaforskog uređaja na raskrsnici ulica Mije Kovačević i Čarlija Čaplina". -Probleme u radu semafora na ovoj lokaciji prouzrokovao je krupan kvar upravljačkog sklopa semaforskog uređaja nastao najverovatnije zbog iznenadne pojave štetnog napona. Prema tvrdnjama tehničkih lica, zbog specifičnosti i složenosti kvara na ovom semaforskom uređaju, otklanjanje iziskuje duže vreme.Takođe, semaforski uređaj na pomenutoj raskrsnici, nakon rekonstrukcije ulica Ruzveltove i Mije Kovačevića, Sekretarijat za investicije nije predao na upravljanje i održavanje Sekretarijatu za saobraćaj.Očekujemo da će otklanjanje nastalog kvara i vraćanje u prvobitnu funkciju ovog semaforskog uređaja biti realizovano u kraćem vremenskom roku - tvrde u Sekretarijatu za saobraćaj.Navode i da suu stalnoj komunikaciji sa Sekretarijatom za investicije i JKP "Beograd put" kako bi rešili kvar i uspostavili normalan rad semafora na ovoj prometnoj raskrsnici.

NEBEZBEDNO ZA PEŠAKE

DA nije lako ni pešacima potvrđuje sugrađanka Ivana M. Kaže da ne može da pređe ulicu na delu kod Novog groblja kada prođe jutarnji i popodnevni špic, jer semafor ne radi, pa vozila idu "kao luda". Nebezbedan je prelaz i tokom špica jer se tolika gužva ovde napravi zbog kamiona "Čistoće" koji izlaze iz kruga preduzeća i idu na radne zadatke.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

SAOBRAĆAJKA U BULEVARU KRALJA ALEKSANDRA: Automobilom se zakucao u stanicu, pa pobegao (FOTO)