NEMA KAZNE ZA TEROR U KAMENDINU: Uselili se na divlje, napravili geto, maltretiraju stanare, kradu, uništavanju i - ne odgovaraju

S. VIDAČKOVIĆ

10. 10. 2020. u 13:00

DOK su stanari socijalnih zgrada u Ulici Dušana Mađarčića Korčagina u zemunskom naselju Kamendin svakodnevno izloženi uznemiravanjima i strahu od romskih porodica koje su prvo nelegalno provalile u prazne stanove, a potom se uselile u njih, nadležni su i dalje nemi na ovaj veliki problem.

НЕМА КАЗНЕ ЗА ТЕРОР У КАМЕНДИНУ: Уселили се на дивље, направили гето, малтретирају станаре, краду, уништавању и - не одговарају

Foto: Ž. Knežević

Kako nam je rečeno iz Gradske uprave, pripadnici komunalne milicije od početka godine intervenisali su 20 puta u ovoj ulici, po prijavi sugrađana.

Naš list je nedavno pisao o životu u socijalnim zgradama koje su sagrađene 2003. godine, namenjene za zbrinjavanje socijalno ugroženih porodica. Taj blok je sada u katastrofalnom stanju, naselje liči na geto, smeće je svuda oko zgrada, uslovi za život korisnika socijalnih stanova su nebezbedni. Čitave porodice zaposele su prazne stanove, pokrale ih i uništile. Kako su nam ispričali žitelji, policija ovde svakodnevno dolazi zbog remećenja javnog reda i mira, jer se i danju i noću pušta glasna muzika. Takođe, bahati vozači divljaju automobilima oko bloka. Očajni ljudi obraćali su se gradskim i državnim institucijama, ali dosad nije bilo ni reakcije, a kamoli rešenja.

- Utvrđeno je da je Sekretarijatu, od početka 2020. godine, podneto 20 prijava građana koje su se odnosile na narušavanje komunalnog reda u Ulici Dušana Mađarčića Korčagina, a među kojima su prijave za nepropisno parkiranje vozila, nelegalnu uličnu prodaju, paljenje vatre, seču drveća, buku i zauzeće zajedničkih prostorija - navode, za naš list, iz Sekretarijata za poslove komunalne milicije. - Po predmetnim prijavama, patrole su postupale i u skladu sa zatečenim stanjem preduzimale mere iz svoje nadležnosti, odnosno izdavale prekršajne naloge, usmena naređenja ili obaveštavale druge nadležne organe.

Ogorčeni i ugroženi legalni stanari socijalnog bloka zahtevaju od nadležnih da hitno isele provalnike, a zgrade stave pod nadzor. Neophodno je, kažu, da se provaljeni i devastirani stanovi zapečate, dok se ne privedu svojoj osnovnoj nameni.

Foto: Ž. Knežević

STRUJA

PROBLEMATIČNE porodice koje su provalile i uselile se u stanove same su se nelegalno nakačile na elektrodistributivnu mrežu. Ostatak naselja opravdano strahuje od požara, što se već događalo. Pre nekoliko godina, na prvom spratu u ulazu 147 vatra je progutala ceo zaposednuti stan, koji do danas nije obnovljen.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (2)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!