NA ADI DUVAO TAJFUN! Jaka oluja pogodila Beograd, pogledajte gde je bilo najkritičnije (FOTO/VIDEO)

Novosti online

26. 09. 2020. u 12:36

NA BEOGRAD i okolinu sručio se pljusak kakav skorno nismo imali!

НА АДИ ДУВАО ТАЈФУН! Јака олуја погодила Београд, погледајте где је било најкритичније (ФОТО/ВИДЕО)

Foto: Printscreen

Čuje se grmljanivna, kiša tutnji, vetar nosi sve pred sobom. To se najbolje vidi na ovom snimku sa Ade Ciganlije, gde kao da je tajfun.

U beogradskoj opštini Rakovica čak pada i grad!

Nakon smo veći deo septembra uživali u pravom letnjem vremenu, jesen stiže u srpsku prestonicu sa pljuskovima i osetnim padom temperature.

Uz hladno vreme u Beogradu počeli su i pljuskovi. Osim slabije kiše i tek povremenih, kratkih, pljuskova, RHMZ najavljuje i da će u naredna dva sata doći i do pljuskova sa grmljavinom.

U narednih sat vremena u južnoj Bačkoj, Sremu, zapadnoj, istočnoj i jugoistočnoj Srbiji ponegde kiša ili pljuskovi sa grmljavinom.

Na području Beograda kiša, pljusak, grmljavina, a u pojedinim delovima grada i kratkotrajna pojava sugradice.

Ada Ciganlija danas je, u skladu sa vremenskim uslovima, prazna, a u ovom delu prestonice već pljušti kiša.

Ko se u ovom momentu zadesio na "beogradskom moru" neće ostati suv čak ni ako nađe zaklon s obzirom na to da jak vetar nanosi kišu gde god da se okrenete.

Foto: Tviter/ @fabianvendrig

Bašte kafića potpuno su mokre, a vetar preti da odnese i zaštitne tende koje se tu nalaze.

U Bulevaru despota Stefana je zbog kiše bio otežan saobraćaj, zato što se zbog nagiba terena nakuplja voda, praveći probleme vozačima i pešacima.

Nevreme je najavilo i tmurno nebo koje čini da dan izgleda kao da se privodi kraju, što je zabeležio i jedan korisnik tvitera. "Beograde, spremi se, jako nevreme stiže", napisao je.

- Letu je kraj. Nevreme se bliži - napisao je korisnik ove društvene mreže uz fotografiju crnih oblaka koji su se nadvili nad beogradskom prigradskom opštinom Lazarevac.

Foto: Tviter/ @fabianvendrig

Meteoroloških upozorenja i meteoalarma još nema, te se čini da nevreme u Beogradu neće biti jako, ali ono što je sigurno jeste da ne treba da npuštao domove bez kišobrana, kako nas ne bi uhvatio iznenadni pljusak.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

SAOBRAĆAJKA U BULEVARU KRALJA ALEKSANDRA: Automobilom se zakucao u stanicu, pa pobegao (FOTO)