PUŠTAJU U RAD GREJNI SISTEM: JKP "Beogradske elektrane" od 1. oktobra počinju sa proverama predpredstojeću sezonu

G. N.

25. 09. 2020. u 20:00

OD 1. do 10. oktobra "Beogradske elektrane" počinju sa funkcionalnim probama sistema daljinskog grejanja pred grejnu sezonu, saopštilo je ovo preduzeće.

ПУШТАЈУ У РАД ГРЕЈНИ СИСТЕМ: ЈКП Београдске електране од 1. октобра почињу са проверама предпредстојећу сезону

Foto arhiva

Budući da nije reč o toplim probama, nadležni apeluju na potrošače da ne upućuju reklamacije, budući da se pomenute probe obavljaju u hladnom - dinamičkom režimu.

U prvih deset dana oktobra biće provereno funkcionisanje toplotnih izvora koje pripadaju "Beogradskim elektranama", odnosno 14 toplana i 22 kotlarnice. Na probu će biti stavljene toplovodne mreže, toplotne predajne stanice, a po potrebi i pojedine grejne instalacije, kako bi se proizvodna i distributivna postrojenja što bolje pripremila za sezonu.

- U sklopu priprema, "Beogradske elektrane" su ugovorile snabdevanje toplotnih izvora prirodnim gasom, koji je primarni energent i koji čini čak 96 odsto ukupne potrošnje. Takođe, nabavljeni su i svi ostali neophodni energenti potrebni za proizvodnju toplotne energije - kažu u preduzeću.

Korisnici sistema daljinskog grejanja prvenstveno bi trebalo da obrate pažnju na ispravnost svojih unutrašnjih instalacija, i ukoliko primete curenje vode iz instalacija, kvar prijavljuju Dispečerskom centru - Službi za prijem reklamacija pozivom na broj telefona 011/20-93-100.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024