PUŠTAJU U RAD GREJNI SISTEM: JKP "Beogradske elektrane" od 1. oktobra počinju sa proverama predpredstojeću sezonu

G. N.

25. 09. 2020. u 20:00

ПУШТАЈУ У РАД ГРЕЈНИ СИСТЕМ: ЈКП Београдске електране од 1. октобра почињу са проверама предпредстојећу сезону

Foto arhiva

OD 1. do 10. oktobra "Beogradske elektrane" počinju sa funkcionalnim probama sistema daljinskog grejanja pred grejnu sezonu, saopštilo je ovo preduzeće.

Budući da nije reč o toplim probama, nadležni apeluju na potrošače da ne upućuju reklamacije, budući da se pomenute probe obavljaju u hladnom - dinamičkom režimu.

U prvih deset dana oktobra biće provereno funkcionisanje toplotnih izvora koje pripadaju "Beogradskim elektranama", odnosno 14 toplana i 22 kotlarnice. Na probu će biti stavljene toplovodne mreže, toplotne predajne stanice, a po potrebi i pojedine grejne instalacije, kako bi se proizvodna i distributivna postrojenja što bolje pripremila za sezonu.

- U sklopu priprema, "Beogradske elektrane" su ugovorile snabdevanje toplotnih izvora prirodnim gasom, koji je primarni energent i koji čini čak 96 odsto ukupne potrošnje. Takođe, nabavljeni su i svi ostali neophodni energenti potrebni za proizvodnju toplotne energije - kažu u preduzeću.

Korisnici sistema daljinskog grejanja prvenstveno bi trebalo da obrate pažnju na ispravnost svojih unutrašnjih instalacija, i ukoliko primete curenje vode iz instalacija, kvar prijavljuju Dispečerskom centru - Službi za prijem reklamacija pozivom na broj telefona 011/20-93-100.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)