VESIĆ O KONTROLAMA U PRESTONICI: U Beogradu se poštuju mere više nego u nekim drugim gradovima

Tanjug

21. 09. 2020. u 09:13

Zamenik gradonačelnika Goran Vesić izjavio je danas da kontrolu poštovanja mera u restoranima obavlja sanitarna inspekcija zajedno sa komunalnom milicijom, da se dnevno kontroliše oko 200 restorana, a nikad ne zatekne više od četiri ili pet objekata koji ne poštuju mere.

ВЕСИЋ О КОНТРОЛАМА У ПРЕСТОНИЦИ: У Београду се поштују мере више него у неким другим градовима

Foto N. Paraušić

Vesić je za RTS rekao da više od 90 odsto građana u javnom prevozu nosi maske i da je to veliki broj.

Kako je rekao, obaveza vozača je da opominje one koji ne nose maske, a to često rade i sami putnici.

Vesić smatra da se u Beogradu poštuju sve epidemiološke mere mnogo više nego u nekim drugim gradovima, i da to daje rezultate.

Kaže da Komunalna milicija ima nešto više od 300 pripadnika, i da će biti raspisan konkurs za novih 150 pripadnika, a prvi put će oni biti prisutni i u prigradskim opštinama.

Najavio je i da će do juna sledeće godine, posle izmena zakona, oni imati male aparate pomoću kojih će moći da mere buku u objektima na licu mesta.

Kada je reč o radovima u Ulici cara Dušana, rekao je da se očekuje da se tokom novembra pusti saobraćaj, a da se kompletni radovi završe u decembru.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (3)

ŽELITE LUKSUZAN, ALI NE PRETENCIOZAN HOTEL: Jako lep, uredan hotel koji odiše mirom, čeka vas u Hadabi, jednom od centara Šarm El Šeika