POGREBNIK TIPOVAO STANOVE UMRLIH: Sutra suđenje za prevare sa nekretninama pokojnika

V.N.

20. 09. 2020. u 12:20

GRUPA od 15 optuženih sutra će sesti na optuženičku klupu Specijalnog suda u Beogradu povodom optužbi za prevare prilikom knjiženja stanova u katastru nepokretnosti, korišćenjem lažne dokumentacije.

ПОГРЕБНИК ТИПОВАО СТАНОВЕ УМРЛИХ: Сутра суђење за преваре са некретнинама покојника

Foto arhiva

Njima će suđenje početi pripremnim ročištem, koje će biti zatvoreno za javnost, na kojem će se, kako se očekuje, kratko izjasniti o krivici, posle čega će se utvrđivati koji će se dokazi izvoditi tokom suđenja.

Nakon ovog ročišta, sud će zakazati početak glavnog pretresa koji će biti javan i na kojem će Zoran Ranković, Aleksandar Lalić, Vladimir Milanović, Goran Đurđević, Nikola Jolović, Darko Živković, Dragan Negovanović, Petar Miščević, Jozef Pavlov, Zićri Basić, Nemanja Vučićević, Milanka Dulović, Snežana Duručković, Darko Dulović i Igor

Branković, moći detaljno da izlože svoje odbrane.

- Oni se terete za prevare prilikom knjiženja stanova u katastru nepokretnosti, korišćenjem lažne dokumentacije o prethodnom osnovu sticanja spornih stanova - navodi se pored ostalog u optužnici.

PEČATI

PRILIKOM pretresa stanova osumnjičenih, policijski inspektori su pronašli i više desetina falsifikovanih pečata državnih institucija. Njima su overavali lažnu dokumentaciju.

Sumnja se da je ova grupa koristila stanove na teritoriji grada Beograda, čiji su vlasnici preminuli i mahom su bili bez naslednika, tako što su sa lažnom dokumentacijom knjižili stanove u zemljišne knjige Republičkog geodetskog zavoda na nekog od pripadnika grupe ili na osobe povezane s njima. Potom su ih prodavali ispod tržišne cene.

Među optuženima je i radnik pogrebnog preduzeća, koji se sumnjiči da je grupi prevaranata javljao informacije o pokojnicima.

Policija je, inače, nakon hapšenja, saopštila da su u stanovima osumnjičenih pronađeni falsifikovani ugovori o kupoprodaji, ugovori o otkupu stanova i potvrde da su u celosti isplaćeni stanovi.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna