BEOGRAĐANI "UZURPIRALI" ZELENE POVRŠINE: Društvenim mrežama se širila fotografija - evo o čemu se radi

M. STANOJKOVIĆ

13. 09. 2020. u 10:00

IAKO je "ivent" industrija zatajila u doba korone, način da obeleže rođendane i druge bitne datume, Beograđani iznalaze sami.

БЕОГРАЂАНИ УЗУРПИРАЛИ ЗЕЛЕНЕ ПОВРШИНЕ: Друштвеним мрежама се ширила фотографија - ево о чему се ради

Foto Tviter

Kako bi ispoštovali preporučene mere, mnogi su zaposeli prestoničke zelene površine, izletišta i parkove, a "rođendaonice" zamenili proslavama na otvorenom. A dostave putem aplikacije nadjačale su ketering službe.

Pre nekoliko dana društvenim mrežama je kružila fotografija jedne takve proslave u novobeogradskom Bloku 70, gde su se sugrađani odlučili da sa visine solitera siđu na travnjak i da u prirodi organizuju slavlje. Namestili su i ambijent za uživanje, pa spustili i stolice za izlete i ležaljke.

DRUŽENjE Sa slavlja u Bloku 70, Foto Tviter

Tako su i osim vikenda, kada je uobičajeno, glavna prestonička izletišta poput Košutnjaka, Avale, Topčiderskog parka, Zvezdarske šume, posećena prilično i radnim danima u jutarnjim satima i u predvečerje. A mnogi su se potrudili da čak i dekorišu drvene kućice za izlete tamo gde ih ima, pa ni balona, dekorativnih stolnjaka i drugih kićanki ne manjka.

- Ranije bih rođendan proslavila u nekom restoranu ili bih napravila ručak kod kuće - kaže Katarina I. - Ove godine, odlučila sam da je bezbednije da to bude piknik rođendan, a vidim da se mnogi više nego ranijih godina odlučuju za ovakve proslave. Hranu poručimo preko dostave, piće kupimo i zabava je zagarantovana.

IGRAONICE

TRKU za koronom izgubile su i mnoge prestoničke igraonice za decu, jer im je posećenost smanjena u odnosu na ranije.

- Sve manje roditelja želi da organizuje rođendane u igraonici, ne znam kako će biti kada počne hladnije vreme, pa ne budu mogle da se organizuju proslave na otvorenom.

Drago mi je kad vidim da se odlučuju za proslave koje smo mi imali kao mali - kaže majka petomesečne bebe Jelena Arsenijević.

Iako su ketering službe i dalje popularne kod organizacije rođendana u sopstvenoj režiji, mnogi su se ove godine preorijentisali da u skladu sa ukusima gostiju iz različitih kuhinja preko aplikacija obezbede hranu. Pa su dostavljači osim na kućne adrese, često vozili i do izletišta.

- Imamo dosta porudžbina za proslave na otvorenom - kažu u jednoj prestoničkoj firmi za dostavu hrane. - Lakše im je da naruče i dobiju hranu kroz pola sata, sat, a svako od gostiju može da iazbere šta bi da jede, kao u restoranu, nego da unapred nekoliko dana poručuju hranu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024